ALANYA'YI KARALAYAN AVRUPA BASININA SERT TEPKİ

İskandinav ve Kuzey Avrupa ülkelerinde yayınlanan sansasyonel haberlerle ilgili işbirliği toplantısı yapıldı.

ALANYA'YI KARALAYAN AVRUPA BASININA SERT TEPKİ

TÜRSAB Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu, tarafında organize edilen kahvaltılı toplantıya Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu , Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) temsilcileri, seyahat acentası yekilileri, Fahri Konsoloslar, Turizmle ilgili Sivil Toplum Kuruluşları ve medya temsilcileri katıldı.

TÜRSAB Başkanı Suat Çavuşoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, son günlerde Alanya’nın imajıyla ilgili yurt dışında abartılı yayınların yapıldığı; bu durumun da Alanya’nın imajına zarar verdiğine dikkat çekildi

“YAŞANAN OLAYLARI TASVİP ETMİYORUM”

Toplantıda söz alan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya’da ve ülkemizde son günlerde yaşanan olayları ben ve benim gibi düşünenler tasvip etmiyoruz” dedi. Yücel konuşmasın şöyle sürdürdü:

Burada yaşayan insanlar da terörü hiçbir zaman tasvip etmiyor. Terörün amacı kiminle eylem yaptığı değil, yaptıktan sonra geride ne bıraktığıdır. Bizimde bunlara fırsat vermememiz gerekir.

“SOSYAL MEDYA VE BASINDA PAYLAŞILDIĞI GİBİ BİR OLAY YOK”

Sosyal medyada ve basında paylaşıldığı gibi burada olumsuz olaylar yok diyen Yücel, “Bizim ülkemiz, bizim devletimiz çok güçlü. Ben bir çok ülke gördüm, şehir gördüm, Alanya dünyanın en güzel yerlerinden biri. 68 milletten yerleşen, 99 ülkeden de şehrimize tatile gelen insanlar var. Türkiye’nin 81 ilinden de göç alan ve insan istihdam eden bir ilçeyiz. Bölgemizdeki huzuru görüyorsunuz. Ortak değerler etrafında kenetlenen bir şehrimiz, bir bölgemiz var” dedi.

“YABANCILARA KARŞI MİSAFİRPERVERLİĞİMİZ VE ÖZEL BİR HASSASİYETİMİZ VAR”

Yabancılara karşı Türk misafirperverliğine ve hassasiyetine dikkat çeken Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 1453’te Fatih’in İstanbul’u fethi sırasındaki hoşgörünün ülkemizde hala aynı şekilde yaşatıldığını söyledi.

“BİZİ KISKANANLAR VAR”

“Bizi kıskananlar var” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Yücel, “Bizim mutluluğumuzu gücümüzü kıskananlar var, bizi bölmek istiyorlar. Buna fırsat vermeyelim. Biz bölgede mutlu insanların sayısını arttırmak istiyoruz, bunun için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“İMAJIMIZA ZARAR VERMEK İSTİYORLAR”

Yaşanan olayları fırsat bilen bazı yabancı basın ve rakip turizm destinasyonlarının olayları abartarak okuyucularına servis yaptığını vurgulayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya’nın imajına zarar vererek bizim turizmimizi bitirmek isteyen insanlar var. Dış basına Alanya’dan görüntüler aktararak kötü bir imaj yaratmak isteyen kötü niyetli insanlar var. Biz şimdiye kadar uygunsuz hiçbir hareketin arkasında olmadık, olmayacağız da… Bize zarar vermeye çalışan ve imajımızı kötülemeye çalışanlara karşı dikkatli olmalıyız” dedi.

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Belediye Başkanı Yücel, Alanya’nın herkes için huzurlu ve güvenli bir şehir olduğunun altını bir kez daha çizdi.

GÜVENLİK GÜÇLERİ 7/24 ÇALIŞIYOR

Belediye Başkanı Yücel’in konuşmasının ardından Alanya’nın güvenli bir şehir olduğuna tekrar vurgu yapan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, güvenlik güçlerine teşekkür ederek, güvenlik güçlerinin 7/24 çalıştığını söyledi. Hiçbir turistin zarar görmediğini, herkesin otelinde, plajında tatiline devam ettiği hatırlatan Sili, “Burada hayat devam ediyor, turizm devam ediyor. Buradan tatillerine devam eden ve tatile gelecekler için şehrimizin güvenli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi.

TÜRSAB Başkanı Çavuşoğlu, katılımcılara ve Belediye Başkanı Yücel’e bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederek, bu tür toplantıların düzenli olarak yapılacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2015, 13:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83