Alanya'yı rahatlatan dönüş

Alanya'yı rahatlatan dönüş

2021'in ilk aylarında sıkıntılı bir sürece girilen koronavirüs tablosunda nihayet beklenen oldu. Yüksek riskli ilçelerin gösterildiği kırmızı renkten sıyrılan Alanya, önce sarı renkle şimdi ise en düşük riskli ilçeler arasına girdi. Korkulu günleri geride bırakan Alanya sezon öncesi maviye büründü.

Koronavirüs vaka tablosunda ülke genelinde düşüş yaşandı. Kısmi kapanma ve tam kapanma uygulamalarının hayata geçmesi sonucu alınan sevindiren haberlerle, ülke genelinde kısıtlamalara yönelik esnetilme bekleyişi de başladı. Düşüşün en büyük faktörü olarak ise aşılamada yaşanan hızlanış olarak gösteriliyor. 

 GÜNLÜK 7 BİN AŞILAMA


Ülke genelinde olduğu gibi Alanya’da da aşılama çalışmaları hızla devam ediyor. Gün içinde ilçede bulunan bütün Aile Sağlık Merkezleri’nde 30’ar olmak üzere toplam 3 bin kişi, ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de günlük en az 4 bin kişinin aşılandığı belirtildi. Bu rakamlara göre ilçe genelinde toplamda günlük 7 binden fazla kişi aşılanıyor. 

banner111

VAKA SAYILARI DÜŞTÜ   


Uzun bir süre yüksek risk grubunda yer alan Alanya, son olarak orta riskli grupların gösterildiği sarı renkle yer almıştı. Son alınan bilgiye göre ilçede günlük vakalar 100 binde 7’ye düştü. Bu kapsamda Alanya mavi renge yani düşük risk grubuna dahil oldu. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83