Alanya'da 32 işletmeye tam 97 bin 871 Lira ceza

Alanya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri yeni yıla girerken alışveriş ve eğlence merkezleri ile halka açık toplu tüketim işletmelerine yönelik gıda ve içki denetimlerini arttırdı.

Alanya'da 32 işletmeye tam 97 bin 871 Lira ceza
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, yılbaşı öncesi ve gecesi alınacak tedbirleri ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Yılbaşı gecesi gelebilecek ihbarları anında değerlendirmek için nöbetçi ekipler işbaşında olacak. İçkili eğlence yerlerinde kaçak içki bulunup bulunmadığına dair tedbirler alınarak, emniyet birimlerimizle de birlikte ortaklaşa kaçak içki konusunda sıkı denetimler yapılacak. Ayrıca, otel ve restoranlar da yılbaşı öncesi ve yılbaşı gecesi, gıda denetim ekipleri tarafından gıda denetimleri sıkı bir şekilde devam edecek. Vatandaşlarımız yılbaşı gecesi gıda ve kaçak içki ile ilgili her türlü sorunlarını ALO 174 Gıda hattına bildirebilirler” dedi.

2017 yılında rekor denetim

Alanya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, 2017 yılında turistik işletmeler, otel, kafe, bar, restoran, pastane, fırınlar, kasap, market ve gezinti tekneleri gibi bir çok işletmeyi denetlediklerini belirtti. Rüzgar 2017 yılında gıda denetim ekiplerinin Alanya’da toplam 5441 adet gıda denetimi yaptıklarını söyledi.

İlçe Müdürü Rüzgar “Biz denetimlerimizi Bakanlığımızın ‘Çiftlikten Sofraya’ politikasını göz önüne alarak gerçekleştiriyoruz. Üretimden başlayarak satışa kadar olan tüm aşamalarda gıda denetimimizi yapmaktayız. Bu denetimler sonucunda 2017 yılında toplam 32 gıda işletmesine 97 bin 871 TL idari para cezası uyguladık.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2017, 09:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83