Alanya’da binlerce kişi Afrin’e destek için yürüdü

Alanya'da Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla ve şehitler için mehteran eşliğinde yürüyüş düzenlendi.

Alanya’da binlerce kişi Afrin’e destek için yürüdü
Alanya'da siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra yaklaşık 2 bin kişi Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütlerine yönelik sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçiklere destek ve şehitler için yürüyüş düzenlemek amacıyla Kuyularönü Camii önünde toplandı. Camide kılınan öğle namazının ardından toplanan kalabalık, Alanya Afrin Platformu öncülüğünde ellerinde Türk bayrağı ve pankartlarla İskele Caddesi’nden hareket ederek mehteran eşliğinde Şelale Meydanı'na kadar yürüdü. 
Meydanda okunan duaların ardından yürüyüşü organize eden Alanya Afrin Platformu Sözcüsü Adnan Yavuz, konuşmasına Türk tarihi liderlerini sayarak başladı. Yürüyüşe katılan vatandaşlara teşekkür eden Yavuz, "2 gün önce şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diler, ailelerine taziyelerimizi sunarız. Gazilerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum. Bugün burada toplanabiliyorsak, rahatça konuşabiliyorsak, önce Allah’a hamd etmek, sonra da şehit ve gazilerimize minnet duymalıyız" dedi. 

Kısa süreli gerginlik yaşandı 

Adnan Yavuz’un konuşmasını tamamlamasının ardından kürsünün önünde bulunan CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, Yavuz’a seslenerek ‘Konuşmanda tüm liderleri saydın, neden Atatürk demedin?’ diye sorunca meydanda kısa süreli gerginlik yaşandı. Meydandaki vatandaşlar konuşmacı Yavuz’a tepki göstererek, "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" şeklinde slogan attı. Tepkilerin ardından kürsüye çıkan platform yetkilileri karışıklık olduğunu söyleyerek vatandaşlardan özür diledi. 

Yavuz’un konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Alanya Belediye Başkanı MHP’li Adem Murat Yücel ise Afrin’de şehit düşen ailelere başsağlığı ve gazilere şifa diledi. Askerlerin Alanya olarak dualarıyla arkasında olduklarını belirten başkan Yücel, "Vatanı için savaşan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm askerlerimize şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2018, 09:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83