Alanya’da çocuklara 23 Nisan sürprizi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) doktor ve öğretmen adayları, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören çocuklara 23 Nisan sürprizi yaptı.

Alanya’da çocuklara 23 Nisan sürprizi
ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatarak tedavi gören çocuklar için ALKÜ Gönüllü Hekimler Kulübü Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında sürpriz bir kutlama programı düzenlendi. Hastanenin çocuk servisinde düzenlenen etkinlikte, çocuklar hastalıklarını kısa bir süreliğine unutarak palyaçolar eşliğinde, gönüllerince eğlendi. Yüzleri boyanan çocuklar, geleceğin doktor adaylarıyla birlikte çeşitli oyunlar oynadı. Mutlulukları yüzlerinden okunan çocuklar çalan müziğe eşlik ederek ebeveynleriyle birlikte dans etmeyi de unutmadı. Geleceğin doktor adayları, Servislerde tedavi için yatmakta olan tüm çocukları ziyaret ederek, onlara verdikleri hediyelerle anı ölümsüzleştirdiler. 

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatarak tedavi gören çocuklar gülsün diye bir araya gelen Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bilimleri, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ile Fen Bilgisi öğrencileri çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Etkinlik kapsamında Çocuk Servisini süsleyerek çocukları bir araya getirdiler. Öğretmen adayları, çeşitli boyama kitaplarını çocuklarla birlikte boyadı, oyuncaklar ve takılar yaparak onların hem keyifli hem de öğretici anlar yaşamasını sağladılar. Birlikte yaptıkları boyamalar, oyuncaklar, süsler ve takıları çocuklara armağan ederek günü ölümsüzleştirdiler. 

ALKÜ Gönüllü Hekimler Kulübü Danışmanı Durkadın Demir Ekşi, "Amacımız rahatsızlıklarından dolayı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu yaşayamayan çocuklarımızın yüzlerini güldürmek ve mutlu etmek" dedi. 
Temel Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Sibel Dal ise, "Çocuklarımızın hayat motivasyonunu arttırmak ve onların hastaneyle ilgili olumsuz görüşlerini bir anlamda yıkmak için bugün bir araya geldik." 

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı da, " 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında hocalarımın ve öğrencilerimin ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan çocuklara yönelik etkinlikler düzenlemesi beni çok mutlu etti. Bu anlamlı günde çocuklarımızı sevindiren öğrencilerimi ve hocalarımı tebrik ederim" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2018, 15:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83