Alanya’da muhasebecilerin acı günü

Alanya’da muhasebecilik ve mali müşavirliğin öncülerinden Kemal Yılmaz, 80 yaşında kanser nedeniyle vefat etti. Yılmaz’ın vefatı Alanya’daki meslektaşlarını derinden üzdü.

Alanya’da muhasebecilerin acı günü
Alanya’da mesleğinin ilk öncülerinden ve bir çok meslektaşın yetişmesini sağlayan Serbest Mühasebeci ve Mali Müşavir Kemal Yılmaz, uzun süre tedavi gördüğü kanser hastalığından dolayı 80 yaşında vefat etti. Özellikle önceki dönem Alanya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İffet Kan ve mevcut Başkan Kerim Gökçeoğlu’nun da stajyerlik dönemlerinde çalıştıkları, mesleği sevdiren ve yetişmelerini sağlayan, oda kurulmadan önce Alanya İlçe Temsilciliği görevini yapan Kemal Yılmaz’ın vefatı meslektaşlarını derinden üzdü. Yılmaz, Gürses Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Enişdibi Mezarlığı’na defnedildi. 

BAŞSAĞLIĞI MESAJI 

Alanya SMMM Odası yayınladığı vefat ve başsağlığı mesajında Kemal Yılmaz’a Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve meslek camiasına başsağlığı diledi. Alanya SMMMO eski Başkanı İffet Kan, meslek büyüğü Kemal Yılmaz’ın vefatının ardından duygu yüklü bir yazı kaleme aldı. İffet Kan, yazısında şunları söyledi: 

HEPİMİZİN HOCASI OLDUN

“Bazı insanlar vardır , hayatta iz bırakan... Hayatınızda değil, hayatta iz bırakan. Gün gelip hepimizin göçeceği bu hayatta iz bırakanlardansın Kemal abim... Patronum, üstadım, meslektaşım, büyüğüm, bir baba gibi koruyup kollayan, öğreten, destekleyen , güç veren Kemal abim... Bir beyefendi, işine, kendisine saygı duyan, disiplinli, sorumluluk sahibi, mantıkla yürüyen, akılcı, güler yüzlü, en kibar insan... Bugün göçtü bu dünyadan, çok üzgünüm. Benim için bu mesleğin mihenk taşı Kemal Yılmaz,

Alanya’da bu mesleğe bizlere çok şey kazandırdın. Akademi gibi çalıştı ofisin, pek çok meslektaşım yetişti bu ofiste, hocamız oldun hepimizin.

İTİBAR HER ŞEYDEN ÖNEMLİ 

İtibarın her şeyden önemli olduğunu öğrettin bize. ‘Bu meslek zorluğuna rağmen çok para kazanılacak, zengin olunacak bir meslek değildir, ancak itibarınız olur. Çok zengin olmazsınız, eviniz arabanız olur, aç kalmazsınız. Ama itibarlı insanlar olursunuz, sonsuz saygı görürsünüz, bu da yeter zaten’ derdi. İtibarlı yaşadı, hepimizin saygı duyduğu büyüğümüz, üstadımız oldu. Mesleki örgütlenmemizde görevler aldı. Alanya ilçe temsilcisi olduğu dönemde beraber çalışmıştık. ‘Alanya il olmasa da bizim Mali Müşavirlerin Alanya’da oda olarak faaliyeti mutlak olacak’ derdi. ‘O yüzden biz temsilcilik olarak çalışsak da bir oda gibi yönetmeliyiz burayı. Kurullarımız, komisyonlarımız olmalı, bunu organize etmeliyiz ki yarın oda olduğumuzda acemilik yaşamayalım’ derdi. 

ODANIN TEMELLERİNİ ATTI

Onun döneminde atıldı odamızın temelleri, elini taşın altına koymuştu, bu meslek için meslektaşlarımız için. ‘Doğmamış çocuğa don biçmiştik  biz’ onun tabiriyle. Alanya il olmadı ama ALSMO oda oldu. Öngörülerin, fikirlerin, insanlığın, varlığın, bu mesleğe hizmetlerin unutulmayacak Kemal abim. Mesleğe yeni başlayan arkadaşlarım seni tanıyamayacak  ama biz öğrencilerin senden aldıklarımızı onlara taşıyacağız. Mekanın cennet olsun, kabrin aydınlık olsun. Seni unutmayacağız.”




















Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2020, 12:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83