“Alanya’da ulaşım sorununu Vatan partisi çözer”

Vatan Partisi Alanya İlçe Teşkilatı Belediye Başkan Adayı Hasan Faruk Kurtoğlu, düzenlediği basın açıklamasında Alanya’daki ulaşım sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Alanya’da ulaşım sorununu Vatan partisi çözer”

Alanya’nın ulaşım sorunu, ancak neşter vurarak çözülür diyen Kurtoğlu “Ulaşım alanında bir koordinasyon kurulu oluşturulacaktır. Bu kurulun bilgisi olmadan ulaşım alanındaki birimler, şirketler ayrı planlama yapamayacaktır. Ulaşım alanında gerekli bağlantılar bu şekilde sağlanacaktır. Deniz ulaşımı konusunda diğer ilçelere ulaşım noktasında çalışmalar yürütülecek” dedi. Burada sorumluluk Büyükşehir Belediyesi’nde diyerek sıyrılmaya çalışan Başkan adaylarımız var diyen Vatan Partisi Belediye Başkan Adayı Hasan Faruk Kurtoğlu “Dokunmaya korkuyorlar. Otobüs hatlarımız bu yoğunluğu taşıyamamakta ve iflas etmek üzeredir. Doluluk nedeniyle bazı bölgelerde vatandaşlarımız,beklediği durağın önünden geçen 3-4 otobüsün durmadığı anlarla karşı karşıya kalmaktadır. Saati belli olmayan disiplinsiz çalışan hatlarda diğer bir sorun olarak karşımızda. Bütün bu açmazlarla birlikte Alanya’mız da ulaşım son derece pahalıdır. Bunu çözmek mümkün. Sıkışınca topu Büyükşehir Belediyesi’ne atmayı adet edindiler. Halkımızı toplu taşımadan uzaklaştıran ve otomobile mahkum eden bu zihniyeti reddediyoruz. Yasalarda Alanya Belediye’mizin de yapabileceği birçok şey vardır” şeklinde konuştu.

banner111

“TOPLU ULAŞIM ESASTIR”

Sorumluluğu Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yıkarak aradan çıkmak isteyen başkan adaylarının olduğunu söyleyen Kurtoğlu, Alanya’da toplu taşımanın esas olmasının altını çizerek şunları söyledi: “Alanya’nın ulaşım sorunu, ancak neşter vurarak çözülür. Toplu ulaşım esastır. Burada sorumluluk Büyükşehir Belediyesi’nde diyerek sıyrılmaya çalışan Başkan adaylarımız var. Dokunmaya korkuyorlar. Otobüs hatlarımız bu yoğunluğu taşıyamamakta ve iflas etmek üzeredir. Doluluk nedeniyle bazı bölgelerde vatandaşlarımız,beklediği durağın önünden geçen 3-4 otobüsün durmadığı anlarla karşı karşıya kalmaktadır. Saati belli olmayan disiplinsiz çalışan hatlarda diğer bir sorun olarak karşımızda. Bütün bu açmazlarla birlikte Alanya’mız da ulaşım son derece pahalıdır. Bunu çözmek mümkün. Sıkışınca topu Büyükşehir Belediyesi’ne atmayı adet edindiler. Halkımızı toplu taşımadan uzaklaştıran ve otomobile mahkum eden bu zihniyeti reddediyoruz. Yasalarda Alanya Belediye’mizin de yapabileceği birçok şey vardır. Otomobili ketlerin tahtından indirecek ve insanı tahta çıkaracağız. Bu düzen otomobile taparken, halk trafik teröründe kırılıyor. Halkçı belediye, otomobilin değil, işine giden insanın hizmetinde olacaktır. İnsanlarımız yollarda saatlerce perişan olmayacak. Otobüsteki, yaya kaldırımındaki yurttaşın belediyesini kuracağız. Ulaşım alanında bir koordinasyon kurulu oluşturulacaktır. Bu kurulun bilgisi olmadan ulaşım alanındaki birimler, şirketler ayrı planlama yapamayacaktır. Ulaşım alanında gerekli bağlantılar bu şekilde sağlanacaktır. Deniz ulaşımı konusunda diğer ilçelere ulaşım noktasında çalışmalar yürütülecek.  Tramvay veya Traleybus ulaşımı, halkımızın sahile inmesini, denizle buluşmasını sağlayacak şekilde hayata geçirilecek.

Kara ulaşımının tek çare olduğu ve kapasitenin artık yetersiz kaldığı bulvarlarda yeni yol planlamaları yapılacak. 60 yaş üstü yurttaşlarımız, büyüklerimiz aldıkları kart karşılığı toplu ulaşımdan saat sınırlaması olmadan yararlanacaktır. Kimsenin 60 yaş üstü yurttaşlarımızı eve kapanmaya zorlama hakkı bulunmamaktadır. Alanya’mız da yaşlı gördüler mi duraklarda durmayan otobüslerimiz var. Bunu kabul etmiyoruz.

 

 

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2019, 12:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83