Alanya’daki ulaşım esnafı Kaymakam Ürkmezer'in kapısını çaldı

Antalya merkezde ulaşım esnafına verilen desteklerden yararlanamayan taşıma esnafı ve temsilcileri son çare olarak Alanya Kaymakamlığı’na gitti. Kaymakam Fatih Ürkmezer ile görüşen Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Kerim Akıllı, “Bıçak eti kesti, kemiği de kesti. Artık dayanacak gücümüz kalmadı” diye konuştu.

Alanya’daki ulaşım esnafı Kaymakam Ürkmezer'in kapısını çaldı

Alanya’da artan mazot fiy ve yedek parça fiyatları nedeniyle zor günler geçiren taşıma esnafı Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ile görüşerek taleplerini iletti.
Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) geçen hafta toplu taşıma fiyatlarına yüzde 27’lik zam yapmıştı. Verilen zamma karşılık sürekli artan mazot ve yedek parça maliyetleri nedeniyle zor günler geçiren Alanya’daki taşıma esnafı Antalya merkezdeki esnafa verilen desteklerden kendilerinin yararlanamadığını söylemişti. Maliyet artışı ve desteklerin verilmemesinin ardından Alanya Minibüsçülere Odası Başkanı Paşa Özkan, Alanya Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Kerim Akıllı ve taşıma esnafı Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ALTSO) bir araya gelerek yaşadıkları sorunları görüştü. Toplantının ardından Özkan, Akıllı ve esnaf Alanya Kaymakamlığı’na gitti. Taşıma sektörü temsilcileri Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ile görüşerek sorunlarını iletti. Kaymakam Ürkmezer de esnafın sorunlarını Antalya Valisi Ersin Yazıcı’ya ileteceğini söyledi.

banner111

“MERKEZE VERİLEN EK YARDIMLAR ALANYA’YA VERİLMİYOR”

Ürkmezer ile görüşmelerinin ardından açıklama yapan Özkan, ulaşım esnafı olarak çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Özkan, “Mazota gelen zamlardan dolayı esnafın hepsinin akaryakıt istasyonlarına borcu var. Esnaf mazot ücretlerini karşılayamıyor. Kontak kapatma seviyesine geldiler. Kaymakama gidip derdimizi anlatalım dediler. Kaymakam Ürkmezer ile görüştük. Ürkmezer de vali beye ileteceğini söyledi fakat bizim esas sıkıntımız fiyatlar belirlenirken Antalya 5 ilçe ve Alanya dahil deniyor. Hiçbir ilçede merkez hariç sadece Alanya’da kartlı sistem var fakat Antalya merkeze verilen ek yardımlar Alanya’ya verilmiyor. Bu yardımların bizlere de verilmesini istiyoruz. Arkadaşların şu anda başka bir talebi yok. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de bunu mutlaka değerlendirecektir. Böcek buna kayıtsız kalmayacaktır diye düşünüyorum” dedi.

PARA KAZANAMIYORUZ”

Mazot almakta sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan Alanya Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Kerim Akıllı da, “Mazotu şu an akaryakıt istasyonları litre hesabı ile veriyor. Mazot 23 lirayı geçmişti. Şu an biraz indirim geldi ama ne kadar da gelse bu fiyatları ile bizim bu iş yapma imkanımız yok. Esnafın akaryakıt istasyonuna 30 bin liradan başlayarak 60 bin liraya kadar borcu var. Çünkü para kazanmıyoruz. Günlük aracın kazancı mazot parasını karşılamıyor. Bu da ne demektir işçisi, sigortası, kaskosu lastiği, hep cepten gidiyor. Bıçak eti kesti, kemiği de kesti, kesiyor. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Bundan dolayı bugün toplantı yaptık. Kaymakam bey bizi dinledi. Bizim tek çözümümüz Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek. Böcek Antalya’ya verdiği desteği eğer bize de verirse bir nebze rahatlarız” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83