Alanya’dan Adana’ya uzanan zeytin dalı

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’ın 11 yıl önce Alanya’da görevliyken ceza infaz kurumuna diktiği zeytin ağaçları büyüyüp meyve verdi.

Alanya’dan Adana’ya uzanan zeytin dalı
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’ın 11 yıl önce Alanya’da görevliyken ceza infaz kurumuna diktiği zeytin ağaçları büyüyüp meyve verdi. Hükümlülerin hasat ettiği zeytinlerden elde edilen zeytinyağı, Adana’ya atanan Başsavcı Yeldan’ın öncülüğünde yaptırılan hükümlülerin el emeği ürünlerinin bulunduğu Adana Göltepe Eğitim Tesisleri’nde satışa sunuldu.

Alanya’da 2003 ile 2010 yılları arasında cumhuriyet başsavcısı olarak görev yapan Ali Yeldan, cezaevindeki atıl işgücünü üretime dönüştürme çalışmaları kapsamında hükümlülerin topluma kazandırılmaları ve meslek edindirilmeleri amacıyla fidan dikme kampanyası düzenledi. Başsavcı Ali Yeldan’ın öncülüğünde başlatılan kampanya ile Mahmutlar beldesinde bulunan Alanya L Tipi Kapalı ve Ceza İnfaz Kurumuna ait atıl haldeki 55 dönüm araziye ıslah çalışması sonucu yaklaşık 2 bin zeytin, çam, portakal ve çeşitli türde tropikal meyve fidanları dikildi. Alanya’da 7 yıl görev yapan Başsavcı Yeldan, diktiği fidanların meyvesini toplayamadan daha sonra Yozgat’a, ardından Samsun’a, 4 yıl önce de Adana’ya atandı.


Adana’ya dev tesis kazandırdı

Görev yaptığı yerlerde çeşitli proje ve çalışmalara imza atan Başsavcı Ali Yeldan, Adana’ya hükümlülerin eğitimi, meslek edindirilmeleri ve topluma kazandırılmaları amacıyla yargı mensubu ve çalışanlarına yönelik yaptırılan Adana Göltepe Eğitim Tesisleri’ni kazandırdı. Türkiye’nin hükümlü çalıştıran en büyük işletme olma özelliğini taşıyan tesiste, aldıkları eğitimle meslek sahibi olan hükümlüler garson, aşçı, pideci, mutfak görevlisi, komi, temizlik, mağaza ve peyzaj işlerinde çalışmaya başladı. Eğitim tesisi girişinde açılan 230 metrekare büyüklüğündeki İşyurtları Kurumu Adana Satış Mağazası’nda da ülke genelindeki ceza infaz kurumlarında hükümlülerin yöresine özgü ürettiği onlarca çeşit ürün satışa sunuldu.

Alanya’dan Adana’ya uzanan zeytin dalı

Bu arada, Başsavcı Yeldan’ın Alanya’da görevliyken diktiği zeytin fidanları 11 yılda büyüyüp meyve verdi. Hükümlüler tarafından hasat edilen zeytinler, zeytinyağına dönüştürülüp yine hükümlüler tarafından paketlenerek yurdun dört bir yanındaki mağazalarda satışa sunuldu. Başsavcı Ali Yeldan’ın Alanya’da diktiği zeytinlerden yapılan zeytinyağının Adana’ya kazandırdığı sosyal tesiste satılması ayrı bir anlam kazandırdı.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, topluma faydalı işler yapma gayreti içinde olduklarını belirterek, “Alanya’da cezaevinin de içinde bulunduğu alanı üretime dönüştürmek için yüzlerce fidan diktik. O zaman diktiğimiz zeytin fidanları büyüyüp meyve verdi. Alanya’daki görev süremde hasadına yetişemedim ama o ağaçlardan yapılan zeytinyağları, Adana’da yaptırdığımız sosyal tesisteki mağazada satışa sunuldu. Alanya’nın da, Adana’nın da benim yanımda yerleri çok farklı. Bu bizim için çok anlamlı. Böyle çalışmalarla üretime ve ekonomiye katkı sağlayan hükümlüler; bir yandan cezalarını çekerken, bir yandan da meslek öğrenip toplumla kaynaşarak hızla rehabilite oluyor” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2018, 12:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83