Alanya'dan Trump'a Kudüs tepkisi

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs açıklamalarına Alanya'da da tepki yağıyor.

Alanya'dan Trump'a Kudüs tepkisi
ABD Başkanı Donald Trump, dün merakla beklenen konuşmasında, Kudüs’ü resmen İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını ve Tel Aviv’deki Büyükelçiliği buraya taşıyacaklarını açıkladı. Beyaz Saray’daki basın toplantısında konuşan Trump, tüm dünyanın karşı çıktığı adımı “Kudüs’ü resmen İsrail’in başkenti olarak tanımanın zamanı geldi” ifadesiyle duyurdu.

Bu açıklamalar Müslüman dünyasından çok sert tepkiler verildi. Gazze şeridinden bu sabah çekilen fotoğraflarda ise çok sayıda Filistinlinin sokakta eylem yaptığı gözlendi. 

İLK AÇIKLAMA ÇAVUŞOĞLU'NDAN

Alanya'dan da konuyla ilgili ABD ve Trump'a tepki yağdı. 

Konuyla ilgili ilk açıklama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu, “Maalesef talihsiz, çok yanlış, uluslararası hukuka aykırı ve hiçe sayan bu açıklamayı biz reddediyoruz ve kınıyoruz.” dedi. “Biz bu açıklamayı kabul etmediğimiz gibi şiddetle de kınıyoruz çünkü böyle bir açıklama bölgenin istikrarını ve güvenliğini dinamitlemektedir.” diyen Çavuşoğlu, bu açıklamanın uluslararası hukuka ve BM kararlarına da aykırı olduğuna dikkati çekti. Bakan Çavuşoğlu, BM kararlarına herkesten önce Güvenlik Konseyinin daimi üyelerinin saygı göstermesi gerektiğini vurguladı. “Bu kararın nelere yol açabileceğine dikkat çektiklerini hatırlatan Çavuşoğlu, “Şimdi de bu karardan sonra tavırlarımızı istişare ettik ve birçok ülkeyle tavırlarımızı istişare ettikten sonra hep birlikte belirleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin'de Trump'ın sözlerine tepki gösterdi. Şahin, "Müslümanların ilk Kıblesi ve ortak davası olan Kudüs’ün üzerinde oynanan kirli oyunları esefle kınıyoruz. ABD Uluslararası hukuğu açıkça ihlal etmiştir. Bir ülke tanıdı diye Kudüs, İsrail'in başkenti Olamaz! Kudüs kırmızı çizgimizdir." diye konuştu. 

Alanya'daki bir çok vatandaşta sosyal medya aracılığıyla tepkilerini dile getirdiler.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 12:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83