Alanyalı avukatın 2 milyarlık vurgun hayali suya düştü

Vatandaşın kamu ortaklık payı (KOP) alanlarından elde edilen yerlerine karşı, Belediyeye açtığı davalardan % 30 komisyon alarak 2 milyar TL kazanç elde etmeyi hayal eden Av. Hüsnü Sert’in planı işe yaramadı.

Alanyalı avukatın 2 milyarlık vurgun hayali suya düştü

Antalya Barosu Alanya avukatlarından avukat Hüsnü Sert’in 150 milyon TL’lik planı hayal oldu. Avukat Sert, Alanya Belediyesi’ne vatandaşın Kamu Ortaklık Payı (KOP) alanlarından elde edilen yerleri, camii, kültür merkezi, okul, çeşme, belediye hizmet alanları ile spor tesisleri gibi kamu alanlarını yakın akrabalarına “Yüksek bedelle satın almış gibi” gösterip kamulaştırmasız el atma davası açıyor. 

1'E 10 KAZANACAKTI 

Kamu Ortaklık Payı (KOP) hak sahiplerine ulaşan Sert, “Sizin adınıza işinizi takip edeceğim hiçbir ücret talep etmeyeceğim” diyerek bugüne kadar açtığı davaların ardından % 30 komisyon alarak 150 milyon TL’lik bir gelir elde etmeyi planlıyordu. Avukat Sert’in şu ana kadar açılan dosyaların sadece yüzde 10’undan almayı planladığı komisyon tutarı 150 Milyon Türk lirası. 

EKİP OLUŞTURMUŞ 

İddiaya göre Sert, avukat, kadastrocu, şehir plancısı ile müteahhit kişilerden oluşan organize bir ekip kurdu. Bu ekip KOP listesinde yer alan Alanya merkez ve mahallelerinde kamu alanlarıyla ilgili vatandaşlara ulaştı ve Alanya Belediyesi’ne dava açmaları konusunda iknaya zorlandılar. Sert, “Zamanımız çok kısıtlı, bir an önce dava açmamız lazım. Bir hafta içinde dava açmazsak belediyeye karşı hiçbir hak iddia elde edemezsiniz” şeklindeki ısrarcı tutumla “Bana hemen vekâlet verin her şeyi ben halledeyim” diyerek vatandaşları ikna etti.

banner111

BAŞKAN YÜCEL ELİNİ ÇABUK TUTTU 

Bunun üzerine yüksek fiyat bedelle Alanya Belediyesi’ne Kamu Ortaklık Payı (KOP) hak sahipleri adına dava açıldı. Belediyenin kasasından yüksek miktarda ödeme çıkacağını gören Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediyesi bünyesindeki Fen İşleri, Emlak ve İstimlak ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleriyle yaptığı toplantı sonrası kamu alanlarına açılan davalardan alacaklara tedbir koydurma kararı aldı. Bu sayede avukat Hüsnü Sert’in 1'e 10 kazanma planı bozuldu. 

3 YILLIK BELEDİYE BÜTÇESİNE DENK 

Alanya Belediyesi, Ekim Ayı olağan Meclis Toplantısı 2022 yılı tahmini bütçesinin görüşüldüğünde tahmini bütçesi 695 Milyon lira olarak belirlenirken, Avukat Hüsnü Sert’in Alanya Belediyesine açacağı tüm dosyalardan almayı planlandığı meblağ ise Alanya Belediyesi’nin 3 yıllık bütçesi olan 2 Milyar TL’ye denk geliyor. KOP NEDİR (KAMU ORTAKLIĞI PAYI) Uygulama imar planı kapsamına giren bölgelerdeki arazilerden kesilen % 40 oranında bedelsiz terklere rağmen, bölgenin ihtiyacı doğrultusunda, kamu yararına arsanızdan ayrıca bedel karşılığı kamulaştırma yapılabilir. Kamu yararına yapılan kamulaştırma alanları, camii, kültür merkezi, okul, çeşme, spor tesisleri, sosyal ve kültürel tesis alanları, belediye hizmet alanları, sağlık tesis alanları gibi amaçlar için kullanılır.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2021, 17:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83