Alanyalı kadınlardan partilere çağrı

Türkiye Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şubesi, 8 Aralık Cumartesi günü Alanya’da “Yerelde Ezber Bozan Kadınlar” başlığında bir panel düzenledi.

Alanyalı kadınlardan partilere çağrı
Düzenlenen bu panele konuşmacı olarak Yerel Yönetimler Danışmanı, İletişim Uzmanı ve Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Ebru Peştereli katıldı. 
Panelde konuşan Yerel Yönetimler Danışmanı, İletişim Uzmanı ve Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Ebru Peştereli, “Partilerin ‘kadın kotası’ diye bir ayrımda bulunmalarından rahatsızlık duyuyorum. Kişinin gönül verdiği partiye hizmet ettiği sürece, siyaseten karşılığını alabileceğine inanan biriyim. Yeter ki emek harcamayı göze alabilelim” dedi.
“BEKLEYEN DEĞİL, TALEP EDEN VE İSTEDİĞİNİ ALAN OLMALIYIZ"
Peştereli, “Siyasi parti liderlerinin kadınlar için yapabilecekleri çok daha fazla şeylerin olduğuna inanıyorum. Toplum olarak hep bekleyen konumunda olduk. Oysa isteyen, talep eden ve istediğini alan konumunda olmalıyız. Yumruğumuzu vurup bir şeyleri değiştirmeliyiz” diye konuştu.
Türkiye Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şubesi Başkanı Gaye Coşkun ise, “Türkiye Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şubesi olarak, 5 Aralık Türk Kadınının seçme seçilme hakkını elde edişinin yıl dönümü nedeniyle Yerelde Ezber Bozan Kadınlar ana başlığında bir söyleşi programı planladık. Yerel yönetimler danışmanı, iletişim uzmanı ve Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Ebru Peştereli'nin konuşmacı olarak katıldığı panelde, Yerel seçimler öncesi kadının politikacı olmak, kadın olarak yapabileceklerimiz, kadın olarak siyasi partilerin işbirliği ve kadının azınlıkta hissetmesini nasıl kırabiliriz soruları üzerinden ilerleyecek bir söyleşi programı gerçekleştirdik. Söyleşimize Alanya’daki siyasi partilerin kadın kolları, kadın yönetim kurulu üyeleri ve kadın gençlik kolları üyeleri, kadın meclis üyesi, meclis üyesi adayları ve kadın muhtar adayları katıldı. Güzel ve verimli geçtiğine inandığım panele katılan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2018, 09:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83