Alanyalı konsolosa devlet üstün hizmet madalyası

Alanyalı konsolosa devlet üstün hizmet madalyası
Belarus Cumhuriyeti Alanya Fahri Konsolosu Fatih Akın Belarus Cumhurbaşkanı tarafından devlet üstün hizmet madalyasına layık görüldü.

Diplomatik ilişkilerin 100.yıl anısına üstün başarılı diplomatlara verilen madalya töreni Belarus Dışişleri Bakan Yardimcısi Sayın Oleg Kravçenko , Diplomatlar ve seçkin davetlilerin katılımı İle 24 Eylül (2019 ) Salı günü Ankara Sharaton otel balo salonunda gerçekleşti. Törende Hizmet Suresini Tamamlayan Ankara Belarus Buyukelcisi H.E Andrei SVYANİK bir konuşma yaptı.
Konuşmasında Türkiye’de geçirmiş olduğu 5 yıl 9 aylık süre zarfında ülkeler arasındaki iliskikerin en üst seviyeye taşınmasında yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Yapılan çalışmaların karşılıklı Cumhurbaşkanları ziyaretlerle taçlandığini belirten büyükelçi bundan sonraki süreçte de bu ivmenin katlanarak devam edeceğine inancını yineledi. Belarus ve Türkiye arasında Ticari faaliyetlerin , turizm hareketlerinin artarak devam ettiğini belirten büyükelçi bu yılsonu itibari ile 300.000 bin Belaruslu turistin Türkiye’yi ziyaret etmiş olacağını belirtti. Ülkeler arası ilişkilerindeki ilerlemesinde Fahri Konsolosların büyük katkıları, özverili çalışmaları ve yardımları olduğunu söyleyen H.E. SVYANİK
Belarus Cumhurbaşkanı tarafından uygun görülen diplomatik iliskilerin başlamasının 100. Yılı anısına Devlet övünç madalyasını Alanya Fahri Konsolosu Fatih Akın ‘a takdim etmekten Büyük Mutluluk ve onur duyduğunu belirtti. Bundan sonraki çalışmalarında Alanya Fahri Konsolosu Fatih Akın ‘a başarılar diledi.

Tören dolayısı ile Alanya Fahri Konsolosu Fatih Akın yaptığı açıklamada; "2007 yılından beri Belarus Alanya Fahri Konsolosluğumuz iliskilerimizin karşılıklı geliştirilmesi için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaktadır. 2007 yılında 50.000 civarinda olan yıllık ziyaretçi sayımız bu yıl sonu itibari ile 300.000 li rakamlara ulaşacaktır. Bölgemize olan ilgi gelecek yıllarda da artarak devam edecektir. Sorumluluk bölgemiz ve şehrimiz olan Alanyamızın Marka değerinin artması İcin tüm kurum ve kuruluşlarımızla daha etkin çalışacağız. Fahri konsolosluğumuz olarak Çeşitli projelerimiz var bunu da ilerki zamanlarda kurumlarımızla işbirliği içerisinde gerçekleştireceğiz. Bu projeler halkları birbirine daha da yakınlaştırarak turizm alanındaki yakaladığımız ivmeyi , kültürel , insaat- gayrimenkul , tarim , ticaret, bilim - innivasyon, yazılım alanlarına yayılmasını sağlayacağız" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2019, 14:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83