Alanyalı Uysal İstanbul'un yeni başkanı oluyor

Kadir Topbaş'tan boşalan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Alanyalı Mevlüt Uysal'ın getirileceği iddia edildi.

Alanyalı Uysal İstanbul'un yeni başkanı oluyor
AKP, 13 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevini yürüten Kadir Topbaş'ın istifa etmesi sonucu boşalan koltuk için çalışmalarına başladı. AKP'li İBB Meclis üyelerinin, yeni adayı belirlemek için yaptığı toplantıya, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katıldı. Yapılan kritik toplantının ardından, TRT Haber spikeri Ahmet Cihat Sancar gündemi sallayan bir açıklama yaptı. Sancar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanının Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal olacağını söyledi.

Süreç nasıl ilerleyecek?

AKP'nin yerel yönetimlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Erol Kaya Ak, Kadir Topbaş'ın istifası sonrası seçim sürecinin nasıl ilerleyeceğine ilişkin olarak şu bilgiyi vermişti: "İstanbul Valisi Belediye Kanunu’na göre belediye meclisi toplantıya çağırılacak. Bu toplantıda bir üye aday olacak, 310 kişilik mecliste oylama yapılacak. Birinci ve ikinci turda 3’te 2, üçüncü turda salt çoğunlukla başkan seçilecek. Her siyasi parti kendi istişarelerini yapacaktır. Önümüzdeki hafta sonuna kadar tamamlanacağını umuyorum." 

Mevlüt Uysal kimdir? 

1966 yılında Antalya’nın Alanya ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.Okulu bitirdikten sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir taraftan da aktif siyasetle meşgul oldu. AKP Küçükçekmece İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı olarak siyasete atıldı.29 Mart’ta Başakşehir ve Bahçeşehir’in birleşerek ilçe olması üzerine yapılan yerel seçimlerde Başakşehir Belediye Başkanı Adayı olan Uysal, 103 bin 111 seçmenin 39 bin 072’sinden oy aldı. 2014 yerel seçimlerde de AKP adayı olarak ikinci kez seçime giren Uysal, sandığa giden 190 bin 906 seçmenden 92 bin 559'unun oyunu alarak ikinci kez Başakşehir BelediyeBaşkanlığı koltuğuna oturdu.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2017, 16:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83