Alanyalı Uysal ve Türel İstanbul'da bir araya geldiler

Sağlıklı şehir bilincini yaygınlaştırmak amacıyla bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Sağlıklı Kentler Birliği Çevreci Tesis Ödülleri sahiplerini buldu. Törende konuşan Sağlıklı Kentler Birliği ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şehirlerin durumunun geçmişe göre çok daha iyi olduğunu söyledi.

Alanyalı Uysal ve Türel İstanbul'da bir araya geldiler
Şehirlerde çevre yönetimi konusunda duyarlılığının arttırılmasını sağlamak amacıyla iki yılda bir verilen Sağlıklı Kentler Birliği Çevreci Tesis Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Beşiktaş’ta bir otelde bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen ödül törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Sağlıklı Kentler Birliği ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, birliğe üye belediye başkanları ve çok sayıda firma temsilcisi katıldı. Törende sağlıklı şehir bilincini yaygınlaştırmaya çalışarak sağlık, ulaşım, planlama, çevre ve altyapı gibi konularda başarılı çalışmalarıyla ön plana çıkan firmalar ödüllendirildi. Tesislerin çevre duyarlılığıyla ödüle layık görüldüğü törende İBB Başkanı Uysal ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel firma temsilcilerine ödüllerini takdim etti. Törende İSTAÇ'ın da aralarında bulunduğu 38 firmanın temsilcileri ödüllerini aldı.

"Gazetelerin gaz maskeleri dağıttığı dönemler yaşanmış İstanbul’da"

Sanayileşen şehirlerde çevre bilincinin önemine dikkat çeken ve örnek çalışmalarıyla ödüle layık görülen firmaları tebrik eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "İnşallah Sağlıklı Kentler Birliği olarak sürdürülebilir sağlıklı kentler oluşturma adına sanayi ve dünyadaki gelişmelere paralel bir şekilde kentlerimizin de sağlıklı bir şekilde devamı adına güzel şeyler olacak diyorum. Sağlıklı Kentler Birliği çalışmalarının ülkemiz adına ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu görme adına İstanbul’un geçmişine bakmak yeterli diye düşünüyorum. Gazetelerin gaz maskeleri dağıttığı, temiz hava soluma da zorlandığımız, dünyanın en güzel koylarından altın boynuz dediğimiz Haliç’imizin toprakla doldurulup meydan yapılmasının planlandığı dönemler yaşanmış İstanbul’da" şeklinde konuştu.

"Şehirlerimizin durumu elbette geçmişe göre çok daha iyi"

Şehirlerin geçmişten bugüne çevre duyarlılığı anlamında önemli gelişmeler kaydettiğini ancak şehirlerin daha iyi duruma gelebileceğini ifade eden Sağlıklı Kentler Birliği ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Bireysel sağlığın ötesinde şehirlerin sağlıklı gelişmesini öncelikleyen bir yerel yönetimler birliği Sağlıklı Kentler Birliğimiz. Dolayısıyla bu birlik içinde elbette ki şehirlerimizin sürdürülebilir çevreci gelişmesini önemseyen projeleri, eğitim çalışmaları yürütmeyi sürdüreceğiz. Bugün Türkiye’de sağlıklı şehirler açısından şehirlerimizin durumu elbette geçmişe göre çok daha iyi" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2017, 10:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83