'Alanya’mızı gelin önümüzdeki dönemde Asya’ya açalım'

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı aynı zamanda turizm danışmanı da olan Evren Kurtoğlu turizm sezonunu, sorunlarını ve çözümlerini anlattığı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

'Alanya’mızı gelin önümüzdeki dönemde Asya’ya açalım'
 Kurtoğlu bu yıl Alanya’mıza gelen misafir sayılarında 2014 yılının rakamlarını yakaladığımızı fakat kronikleşen sorunlarımız nedeniyle gelirlerimizde aynı artış hızını yakalayamadığımızı belitti. Önemli oranda arz fazlamızın olduğunu belirten Kurtoğlu bu durumun yabancıların tekeline giren seyahat acenteleri tarafından kullandığını söyleyerek “otelcimiz acentelerin cenderesi altına girmiştir” dedi. Her şey dâhil sisteminin acenteler aracılığıyla pazarlanırken kötüye kullanıldığını da söyleyen Kurtoğlu “bir noktadan sonra otellerimizin “costlarını” yani maliyetlerinin üzerinde ciddi farklılıkların oluşmasına neden olduğuna yani özetle yapılan hesabın dışında gidilerinde ciddi öngörülemeyen artışlara yol açtığına vurgu yaptı.
 
Türkiye’nin Asya açılımı sürecinin önemli olduğunu söylen Evren Kurtoğlu “Alanya’mızı bu cendereden Asya açılımı kurtarır” dedi. Alanya’nın önemli bir destinasyonun üzerinde yer aldığını belirten Kurtoğlu “Alanya’mızı gelin önümüzdeki dönemde Asya’ya açalım, bununla ilgili gerekli çalışmaları en kısa sürede hayata geçirelim Turizm pazarını daha fazla ülkeyle destekleyelim. Asya pazarı bölgemize önemli bir ivme kazandırır. Turizm sistemlerimizi düzeltmemize, daha nitelikli hizmet sunulmasının önünü açar. Turizmin sadece deniz, kum, güneşten yani “3S” den ibaret olmadığını da öğrenmiş oluruz” şeklinde konuştu.

Turizm temsilcileri ve işleticileri ile de görüşmeler yaptıklarını, çeşitli temaslarda bulunduklarını söyleyen Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu “Alanya turizminin çeşitliliğini artırılması ve gelişmesine önemli katkıları olacak öneriler de bulunduk. Kısa ve orta vadede planlanıp yapılabilecek olan önerilerin kamuoyumuzla paylaşılmasında ve yapılması gereken öncelikli işler olarak sunduğumuz, turizmcilerimizin de sıcak karşıladığı, kendilerinin önerilerini de ilave edip, bu işlerin yapılmasını ve bu önerilerin süratle hayata geçirilebileceğinin bilgisini Alanya kamuoyu ile paylaşmayı uygun bulduk” dedi.

Bu öneriler şu şekilde
 
1-Tophane mahallesinde bulunan eski Rum yerleşim yerinin aslına uygun restore edilmesi ve bunun UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınması için müracaat edilmesi.

2-Eski futbol sahası ve gençlik merkezinin havuzlarında bulunan Botanik Park’ın Arboretum’a dönüştürülüp, bu parka ülkemizin ünlü sanatçı ve bilim insanlarının tanıtımının yazılı büstlerinin konulması.

3-Dim Çayı Vadisi’ne hayvanların serbestçe gezebildiği Hayvanat bahçesi yapılması.

4-Dim Çayı vadisinde bulunan depo ve işletmelerin daha uygun yerlere taşınarak bu bölgenin tamamının mesire yerine dönüştürülmesi.

5-Kızılca Şehir Kalesi’nin restorasyonunun ve Hamaxia, Laertes, Syedra antik kentleri kazılarının hızlandırılıp turizm’e kazandırılması.

6-Belediye binası ile eski Balıkçılar Kahvesi arasında Bodrum Gümüşlük benzeri balıkçı restoranları oluşturulması

7- İskele Eski Balıkçılar Kahvesi önüne Deniz müzesi yapılması (Eski gemilerin orijinal ölçülerinde replikalarının yapılması)

8-Devlet Senfoni Orkestrası, Devlet Halk Dansları Topluluğu, Devlet Opera ve Balesi Sanatçılarının tatil dönemlerinde, meydan, park gibi yerlerde gösteriler yapması konserler vermesi sağlanmalı. Mevcut yapılan festivallerin daha nitelikli hale getirilerek pazarlama araçlarının içine konması.

9-Sokak sanatçısı, müzisyen, pantomim sanatçısı, jonglör, sihirbaz…vb ilçemizde çalışmasına izin verilmesi ve teşvik edilmesi.

10-Kargıcak-Alara Çayı arasında her denize kıyısı olan mahallere iskeleler kurularak, küçük ve orta boy klasik tekneler ve feribotlar ile deniz ulaşımı sağlanması.

11-Alanya Manavgat arası Dısneyland benzeri büyük Luna Park ve eğlence parkı yapılması.(Halka açık yatırım şirketi kurarak, otelci ve seyahat  acentelerinin  ortaklığı sağlanarak, yatırım finansmanı oluşturulabilir)

12-Alanya –Gazipaşa Havalimanı ile Antalya Havalimanı arasına hızlı tren hattının yapılması.'dedi.






Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2019, 11:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83