Alanyaspor Chidozie Awaziem ile imzaladı

Aytemiz Alanyaspor Boavista takımından kiraladığı Nijeryalı stoper Chidozie Awaziem ile sözleşme imzaladı.

Alanyaspor Chidozie Awaziem ile imzaladı

Alanyaspor, transferin son gününde Türkiye’ye getirdiği 24 yaşındaki stoper Chidozie Awaziem’i Portekiz Lig ekiplerinden Boavista’dan 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı. Cengiz Aydoğan Tesisleri’nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu,”Transferin son günü. Akşam saatlerinde Nijerya Milli Takım maçı oyunundan sonra yola çktı ve akşam saatlerinde Alanya'ya geldi. Bizim futbol takımıza katkı sağlayacağına indandığımız bir futbolcu. Böyle futbolcuların transferi kolay olmaz. Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş'a geliyordu neredeyse ama bize kısmet oldu. Çok iyi bir takım yaptığımızı düşünüyoruz. Yeni hocamızla birlikte Alanyaspor'un eski günlerine döneceğine inanıyorum.  2 maç kaybettik ama daha ligin başındayız. İnşallah hep birlikte toparlanacağız. Yeni gelen oyuncu, teknik ekip ve alanyaspor camiasıyla Alanyaspor'u hep birlikte hak ettiği yere getirmek için uğraşacağız. Awaziem, Alanysporun artık bir parçası oldu. sezon sonuna kadar beraberiz. güzel bir sezon geçirmemiz temennisisnde bulunuyorum” dedi.

“Geçen sezondan daha kaliteli bir kadromuz var”

Yapılan transferlerle ilgili de konuşan Başkan Çavuşoğlu, “Bir kulüpten giden ve gelen oyuncular olur ama bunun mazereti olamaz. Tabiki futbulcular satacaksınız, kiralık oyuncular var geri gidecek, süresi bitince sözleşme imzalamayanlar daha büyük kulübe gitmek isteyecek. Bu dünyanın her yerinde böyle. Biz takımımızın geçen yıldan daha kaliteli bir futbolcu kadrosuna sahip olduğumuzu düşünüyorum. Futbolcularımız da birbirlerine uyum sağladığı zaman şuanda tek sorun oyuncuların uyum sağlaması. Bunu da en kısa sürede teknik ekibibiz sağlayacak. onların görevi bu. Futbolcu kaliteli ve bu futbolcuların da en iyisini sahaya yansıtcaklarını ileriki günlerde göreceğiz diye düşünüyorum” diye konuştu.

“Sahada her şeyini veren bir futbolcuyum”

Nijeryalı stoper Awaziem, “Bu şekilde ağırlandığım için çok mutluyum. Böyle güzel bir yere geldiğim için de mutluyum. Uzun zamandır adını ve başarılarını duyduğum bir kulüptü. Teklif geldiğinde hiç düşünmedim. Hemen kabul ettim. Hedeflere ulaşmak için her şeyi vereceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Sahada her şeyini veren bir yapıya sahibim. Hazır oyuncuyum. Hemen oynamak istiyorum” dedi.

banner111

5 MİLYON EURO'YA TRANSFER YAPMIŞTI

Porto alt yapısından yetişen Nijeryalı futbolcu 2018 – 2019 sezonunda kiralık olarak Çaykur Rizespor forması giymişti. Daha önce kariyerinde Leganes ve Nantes formaları da giyen 1.89 boyundaki Chidozie Awaziem 5 milyon Euro'ya Boavista'ya transfer olmuştu. 24 yaşındaki futbolcunun kulübüyle 30 Haziran 2025 tarihine kadar sözleşmesi bulunuyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83