Alanya’ya şehit acısı düşüren patlamanın raporu açıklandı

9 Kasım’da Hakkari'nin Şemdinli ilçesi sınırlarındaki Süngü Tepe Üs Bölgesi'ndeki mühimmat deposunda meydana gelen ve Alanya'ya da şehit ateşi düşüren patlamanın raporu açıklandı.

Alanya’ya şehit acısı düşüren patlamanın raporu açıklandı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) Süngü Tepe'deki patlamaya ilişkin yapılan açıklamada, "Mermi namluyu normal olarak terk etti ancak topun arkasında kama olarak adlandırılan parça olağandışı bir şekilde koptu." denildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığınca, Hakkari'deki üs bölgesindeki patlamaya ilişkin oluşturulan idari ve teknik heyetin incelemesinde, 175 mm'lik M107 K/M toplarla bugüne kadar yapılan atışlarda bu tip bir kazanın meydana gelmediği belirlendi. Hakkari Üs Bölgesi’ndeki patlamanın sebebi belirlenene kadar 175 mm'lik M107 K/M toplarla bunlara ait mühimmatın kullanımının durdurulduğu bildirildi.

Alanyalı Topçu Er Yusuf Önder de şehit olmuştu

Patlama şehit olan 7 askerden birisi de Alanya'da yaşayan Topçu Er Yusuf Önder'di (22). İki çocuklu ailenin küçüğü olan Önder'in şehadet haberi üzerine şehidin yaşadığı mahalleye dev Türk bayrakları asılmıştı. Alanya şehidini tek yürek olarak uğurlamıştı.

 

 

 

banner111

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2018, 18:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83