ALÇED Başkanı Aytemiz'e ateş püskürdü

ALÇED Başkanı Aytemiz'e ateş püskürdü
ALÇED Başkanı Şerefnur Kayhan, Yeşilöz’de bulunan Aytemiz Dağıtım A.Ş’ye ait tesisin doğaya verdiği zararı anlatarak, yetkililere adeta ateş püskürdü.
Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) Başkanı Şerefnur Kayhan Yeşilöz’de bulunan Aytemiz Dağıtım AŞ’Ye ait olan tesislere tepkisini dile getirdi.

Sosyal medyadan paylaşım yapan Kayhan şu ifadeleri kullandı:
“Bunca zamandır uğraşıyoruz ama hiçbir sonuç alınamıyor. Burası Yeşilöz’de bakanlığın tabelalarının ve üzerinde caretta-caretta yuvalama ilan edilen yer. Burası Aytemiz dolum tesisi önü. Yapıldığı zaman halkın fikri alınmadan yapılan ve bu yetmiyormuş gibi genişletme çalışmaları için ikinci ÇED raporunun onaylandığı bilgisini aldığımız alan. Hangi hakla dere yatağını değiştirip (yeni borular dere yatağından geçirip derenin yeri değiştirilmiş) 9 deniz kaplumbağası yuvasını sular altında bırakıyorsunuz ve bunca yavruyu katlediyorsunuz? Bu insanlık ayıbını ne zaman durduracaksınız? Kum zambakları ve deniz kaplumbağalarını yok etmeye devam mı edilecek? Yetkiler ne zaman bu katliamı durduracaksınız? Lütfen ölmüş yavruları ve suda çürüyen yumurtaları büyüterek bakın belki vicdanınız sızlar.” 

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2019, 06:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83