ALKÜ BAHAR ŞENLİĞİ BURUK SONA ERDİ

9-13 Mayıs 2016 Tarihleri arasında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Kestel Kampüsü’nde gerçekleştirilen 1. Bilim, Kültür ve Bahar Şenlikleri kapanış töreni Hakkari'nin Çukurca ilçesinde verdiğimiz 8 şehit sebebiyle buruk geçti.

ALKÜ BAHAR ŞENLİĞİ BURUK SONA ERDİ

 Şenlik kapsamında son gün yapılması planlanan tüm müzik ve eğlence programları iptal edilerek, ödül törenine müteakip Yasin-i Şerif okundu ve şehitlerimizin ruhlarına dualar edildi. Bora Duran’ın kapanış konserini vermesinin planlandığı şenlikte tüm müzik programları iptal edilerek sadece ödül töreni gerçekleştirildi. Kapanış törenine Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Gültekin ve Prof. Dr. Hasan Güneş, Genel Sekreter Kazim Develioğlu, Personel Daire Başkanı Özkan Çıtak, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Bütün, ALTİD Başkanı Burhan Sili,  ALTSO Meclis Başkan Vekili Mustafa Irmak, ALTSO Meclis Üyesi Fatma Taşpınar, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi Şube Müdürü İlyas Şirin, akademisyenler, davetliler ve öğrenciler katılım gösterdi. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Alanya’dan şehitlik mertebesine ulaşmış Şehit Polis Coşkun Nazili’nin ailesi de törene davet edildi. 

banner111
“8 ŞEHİDİMİZ VARKEN EĞLENEMEYİZ”

Kapanış töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “Acımız çok büyük. Malumunuz bugün 8 askerimiz hain teröristler tarafından şehit edildi. Biz de üniversite olarak bugün gerçekleştireceğimiz kapanış konserini ve tüm eğlenceleri iptal ettik.” dedi. Rektör Pınarbaşı, ALKÜ 1. Bilim, Kültür ve Bahar Şenliklerinin düzenlenmesine katkı sağlayan komite üyelerimiz ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş’e, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Bütün’e Yrd. Doç. Dr. Serpil Kocaman ve Yrd. Doç. Dr. Muharrem Aksu’ya sponsorlarımıza, Öğrenci Konseyi ve Başkanı Emre Akınet’e, Öğrenci Topluluğunda görev alan öğrenci arkadaşlarımıza ve özellikle de Girişimcilik yarışmasında dereceye giren öğrencilere maddi ödül veren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve ALTSO yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.  

ŞEHİT POLİS NAZİLLİ İÇİN DUYGULU ŞİİR 

 Şenlik boyunca düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, sponsor firmalara, şenliğin düzenlenmesine katkıda bulunanlara Teşekkür Belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Ödül töreninin ardından başta Şehit Polis Coşkun Nazilli olmak üzere tüm şehitlerimize Yasin-i Şerif okunarak ruhlarına dualar edildi. Törende, ALKÜ Öğrencisi Berat Genç’in Şehit Polis Coşkun Nazil’li için yazdığı şiiri ALKÜ Öğrencisi Hakan Yıldırım’ın seslendirmesi törene katılanlara duygulu anlar yaşattı.  

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 15:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83