ALKÜ'de iki şenlik bir arada

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) iki şenlik bir arada gerçekleştirildi.

ALKÜ'de iki şenlik bir arada
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, ALKÜ Bahar Konseri ile ALKÜ 1. Uluslararası Öğrenci Festivalini bir arada düzenledi. ALKÜ amfi tiyatro ve meydanda düzenlenen her iki etkinlikte çeşitli gösteriler ile birbirinden eğlenceli yarışmalar düzenledi. Gün boyu devam eden ve Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından ilki düzenlenen Uluslararası Öğrenci Festivali kapsamında ise, çeşitli spor müsabakaları, farklı ülkelerin dans ve müzik gösterileri, mini konserler, resim sergisi gibi birçok faaliyete yer verildi. Akşam saatlerinde düzenlenen ALKÜ Bahar Konserine öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Düzenlenen etkinliklere, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Harputlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Aydın, Genel Sekreter Fatih Özdemir, daire başkanları, meslek yüksekokulu müdürleri, akademisyenler ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Programın sonunda bir konuşma yapan Rektör Pınarbaşı, her iki etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek, öğrencilere yaklaşan final sınavlarında başarılar diledi.

1.ULUSLARARASI ÖĞRENCİ FESTİVALİ COŞKULU GEÇTİ

Bu sene ilk defa ALKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi, Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu Rusça Bölümü, Edurus Kültürlerarası Gelişim Derneği ve Rus Kültür Derneği işbirliğinde hazırlanan uluslararası öğrenci festivali hakkında bilgiler veren ALKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Öğretim Görevlisi Koray Kaya, “Program Spor Bilimleri Fakültesi’nden öğrencilerin spor müsabakaları ile başladı. Pop star Ömer ve ALKÜ müzik grubu konseri, Rus Kültür Derneği’nden konserler, Onur Oktar’ın gitar ve şarkıları devam etti. Daha sonra uluslararası öğrencilerinin hazırladıkları Kafkas dansı, ülkelerine özgü dans şovları ve şarkılarıyla devam etti. Edurus Uluslararası Gelişim Derneği’nden Natalya Markova şarkıları ve tüm gün süren fotoğraf sergisi yapıldı. Bu anlamlı etkinliğe katkı veren herkese şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi. Gündüz devam eden etkinlikler ise yerini ALKÜ Bahar Konserine bıraktı.

ALKÜ BAHAR KONSERİ VE GÖSTERİLERİ BEĞENİ TOPLADI

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Geleneksel ve Modern Dans Kulübü ile Akademik Türk Dünyası Müzik Topluluğu İşbirliği ile hazırlan ALKÜ Bahar Konseri kapsamında, 7 bölgeye ait Halk Müziği eserleri, Antalya yöresi, Gaziantep yöresi halk dans gösterileri, Mehteran, Aşuk-Maşuk, semazen etkinlikleri gerçekleştirildi. Programın açılışında konuşan ALKÜ Turizm Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Bilgin Karademir, “Her yüreğin bir türküsü vardır. Bugün türkünüzü, türkülerimizi hatırlayalım. Bu amaç doğrultusunda sizlerden ricamız yüreklerinizin kapısını sonuna kadar açın bizim için. Baharı yaşadığımız şu güzel ay da Milli Kültürümüzün önemli muhtevalarından birisi olan türkülerimizle sizleri buluşturup gönüllerinize hitap edecek olan eserlerin yanı sıra Mehteran gösterisi, Aşuk-Maşuk orta oyunu, Semazen gösterisi ve Gaziantep, Antalya yöresi halk dansları gösterileri ile konserimizi görsel bir şölene dönüştürmeyi hedefliyoruz. Etkinliğimizin hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Ayıca bize bu etkinliği düzenlememizde Alanya’dan da destek olan müzisyen arkadaşlarımıza şükranlarımı sunarım.” dedi.

Bu yıl Üniversite Sporları Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu müsabakalar arasında katılımın ve izleyici sayısının en çok olduğu, en prestijli yarışmada 39 Üniversiteyi geride bırakarak artistik dal kategorisinde Türkiye Birincisi olan Geleneksel ve Modern Dans Kulübü’nün ve ALKÜ ALTSO Turizm MYO Animasyon Bölümü öğrencilerinin hazırladığı gösteriler, izleyicilerin beğenisini kazandı. Akademik Türk Dünyası Müzik Topluluğu İşbirliği düzenlenen etkinlikte söylenen Türkülere ise seyirciler hep bir ağızdan eşlik etti. 
Programın bitiminde ise ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, etkinliğin oluşmasına katkı sağlayanlara teşekkür belgesi verdi.










Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2019, 12:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83