ALKÜ'den Anayasa Mahkemesinin kararına tepki

ALKÜ'den Anayasa Mahkemesinin kararına tepki
Kamuoyunda "Akademisyenler Bildirisi" olarak bilinen ve 2015 yılında farklı üniversitelerde görev yapan Akademisyenlerin imzaladığı bildiriyle ilgili Anayasa Mahkemesinin "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" metnine imza atan 10 akademisyenle ilgili "hak ihlali" kararına bir tepkide ALKÜ'den geldi.

Alanya Aladdin Keykubat Üniversitesi Rektörlüğü yayınladığı bildiride "devletin ve toplumun huzuruna bozacak uygulama ve davranışlar hak ihlali olarak kabul edilemez bu karar "terörle mücadele eden Türk silahlı Kuvvetleri ve Emniyet güçlerini derinden üzmüştür" dedi.

ALKÜ'den yapılan açıklama'da şu cümlelere yer verildi.

 "Devletimizi suçlayan ve karalayan açıklamalar ı ile sözde barış bildirisi adı altında bildiri imzalayan ve terör propagandası yapan bazı akademisyenlerin ceza almalarını hak ihlali olarak değerlendiren Anayasa Mahkemesi'nin  aldığı karar kamu vicdanını derinden yaralamıştır. Bu karar aynı zamanda canları pahasına terörle mücadele eden  Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Emniyet Güçlerimiz başTa olmak üzere şehit ve gazileri deriden üzmüş bu yolda şehadet şerbetini içen şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır. Her kim tarafından yapılırsa yapılsın dünyanın hiç bir ülkesinde devleti suçlayan bu tür açıklamalar ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez
Aladdin Keykubat üniversitesi olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin toplumsal huzurunu refahını birlik ve bütünlüğünü zedeleyecek kararların her zaman karşısında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz" 

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2019, 13:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83