ALKÜ'lü öğrencilerden örnek davranış

ALKÜ’lü öğrenciler, çevre ve toplumsal konularda geliştirdikleri projelerle örnek bir davranış sergiliyor.

ALKÜ'lü öğrencilerden örnek davranış
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin öğrencileri bu hafta sonu iki önemli sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirerek vatandaşların takdirini topladı. İlk olarak Cumartesi günü ALKÜ İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Öğrencilerinin “1 Gün 1 Park ve 1000'lerce Okuyucu” sloganıyla çıktıkları yolda yüzlerce kitapseveri 100. Yıl Atatürk Parkı'nda (Damlataş Parkı) bir araya getirdi. Kitap okuma etkinliğine 7’den 70’e birçok kişi ilgi gösterdi. Pazar günü ise ALKÜ Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Genç TEMA Kulübü katkılarıyla ve ALKÜ İşletme Fakültesi son sınıf öğrencilerinin halkla ilişkiler dersi kapsamında, sosyal sorumluluk projesi olarak hazırladıkları “Senin Evin Doğa, Tut Onu Bırakma!” sloganıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Alanya Gençlik Merkezi önünde buluşan öğrenciler ve vatandaşlar sahil boyunca çöp toplayarak doğaya olan hassasiyetini gösterdiler. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ise bu gerçekleştirilen her iki etkinlikte de öğrencilere destek oldu. Kitap okuma etkinliğine Rektör ve Eşi Meryem Pınarbaşı, Bilgi İşlem Daire Başkanı Ümit Kuzkaya, Projelerin Danışman Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zuhal Gök Demir, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Şube Müdürü Abdurrahman Özsekemen’in yanı sıra vatandaşlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“ÖĞRENCİLERİMLE GURUR DUYUYORUM”

Öğrencilerin yaptığı projelerin kendisini memnun ettiğini ifade eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “Öğrencilerimizin yaptığı projeler beni çok mutlu ediyor. Bu sebeple öğrencilerimizin büyük gayret göstererek düzenledikleri her iki sosyal sorumluluk projelerini de çok anlamlı buluyorum. Kitap okumaya dikkat çekmek için bir araya gelen öğrencilerimizin yanı sıra doğaya sahip çıkmak adına sahilde çöp toplayan öğrencilerimizin sosyal sorumluluk projelerine vatandaşlarımız, çocuklarımız ve gençlerimiz de yoğun katılım sağladı. Bu etkinliklerle verilmek istenen mesajın çok açık olduğuna inanıyorum. Ayrıca, bu projelere duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu tarz faaliyetlere katılımın giderek artacağına da canı gönülden inanıyorum” diye konuştu.

“TOPLADIĞIMIZ ÇÖPLER YAŞAM TARZIMIZI GÖSTERİYOR”

Projenin danışman hocası İnsan Kaynakları Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zuhal Gök Demir de, öğrencilerin gösterdiği gayretleri takdir ederek bu tür projelerin toplum hakkında bazı ön bilgilere ulaştırabileceğini vurguladı. Demir, “Bugün öğrencilerimizle birlikte Alanya sahillerini temizledik ve gördük ki topladığımız çöplerin neredeyse yüzde 90’ı plastik içerikli çöplerdi. Bunu toplum açısından tahlil ettiğimizde plastiğin hayatımızın içinde olması gerektiğinden fazla yer kapladığını düşünebiliriz. İçecek artıklarından, yiyecek artıklarına, kullanılan eşyalardan poşetlere kadar sahilden atık olarak plastik topladık. Cam yok denecek kadar azdı. İkinci sırada ise garip bir şekilde çöp olarak mandal ve çakmak topladık.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2017, 16:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83