'ALMANLARLA HEP DOST OLARAK YAŞADIK'

Almanya’nın Nordheim Westfalen Eyaletinde bulunan ve 70.000 nüfusa sahip Lippstadt şehrinin Belediye Başkan Yardımcısı Franz Gausemeier, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kula’yı makamında ziyaret etti.

'ALMANLARLA HEP DOST OLARAK YAŞADIK'
GAUSEMEİER: “ALANYA HUZURLU BİR ŞEHİR”
Bir teknoloji şehri olan ve özellikle otomotiv endüstrisindeki başarısıyla dikkat çeken Lippstadt Belediye Başkan Yardımcısı Franz Gausemeier, ziyareti esnasında 25 yıldır Alanya’yı tanıdığını ve her yaz ailesiyle mutlaka tatile geldiğini belirtti. Alman Başkan Yardımcısı Gausemeier; “Alanya’nın 25 yıllık gelişimini bizzat takip ediyorum. Bu şehir gerçekten huzurlu, temiz, modern ve ayrıca hoşgörü ve tolerans üst seviyede yaşanıyor” dedi.

“TÜRKİYE GÜVENLİ VE GÜÇLÜ BİR ÜLKE”

Özellikle son zamanlarda yaşanan terör olaylarından ötürü Alanya’ya gelmekten çekinen Almanlara, hiç korkmadan tatil için Türkiye’ye gelebileceklerini söylediğini belirten Lippstadt Belediye Başkan Yardımcısı Gausemeier; “Türkiye’nin Suriyeli mülteciler için nasıl özverili ve insancıl bir yaklaşım içinde olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Türkiye güvenli ve güçlü bir ülkedir. Özellikle Alanya’ya gelmeye çekinen Alman dostlarıma korkmamaları gerektiğini ve tatil için buraya gelebileceklerini söylüyorum” dedi.

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kula ise Türklerin tarih boyunca insanların hangi etnik kökene sahip olurlarsa olsun, hangi dine mensup olurlarsa olsun bir arada mutlu bir şekilde yaşamaları için uğraş verdiğini vurguladı. Başkan Yardımcısı Kula; “Biz Türkler, Almanlarla hep dost olarak yaşadık. Avrupa’da yaşayan en yoğun Türk nüfusunun Almanya’da oluşu bunun bir kanıtıdır. Aramızdaki iletişim her zaman üst seviyede oldu ve bu böyle devam edecek” dedi. 
Lippstadt şehrinin Belediye Başkan Yardımcısı Franz Gausemeier, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kula’ya Lippstadt şehrinin tarihini anlatan bir kitap hediye etti. Ziyaret, karşılıklı iyi niyet dileklerinin söylenmesinin ardından sona erdi. 




Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2016, 10:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83