ALTSO'da ortalık fena karıştı

ALTSO Meclis Üyesi Hasan Fevzi Yüksekkaya, Serdar Uygun ve Başkan Mehmet Şahin arasında yaşanan taratışmalar ALTSO Meclis TOplantısına damga vurdu.

ALTSO'da ortalık fena karıştı

ALTSO Meclisinin 2018 Yılı ilk olağan meclis toplantısında Afrin’de terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlar düzenleyen kahraman Mehmetçiklerimiz için saygı duruşunda bulunuldu, istiklal marşı okundu. Vatanı uğruna şehit düşen kahramanlarımıza minnet borçlu olduğumuzu söyleyen ALTSO başkanı Mehmet Şahin, hem Afrin’de hem de vatanı uğruna canlarını hiçe sayan tüm şehitlerimize minnet borçlu olduğumuzu söyledi.

banner111
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin toplantıda Alanya’da Alışveriş Var projesi, dövizciler ve araç kiralama firmalarının temsilcileriyle yapılan toplantılar, EMITT Fuarı gibi konularda da meclis üyelerini bilgilendirdi.

Şahin’in konuşmasının ardından, ALTSO Meclis Üyesi Hasan Fevzi Yüksekkaya söz aldı. Yüksekkaya, “Mehmet Bey her defasında 'Borçlu aldığım odayı borçsuz bıraktım.' diyor. Önümüzden bir seçim var ve mevcut borç bu bütçeyle ödenebilecek gibi durmuyor. Seçim sonrasında gelecek olan yönetime borçsuz bir oda teslim edebilecek mi? Bunun açık beyanını istiyorum. Kasanın 625 bin liralık mevcuduyla bu borç nasıl ödenir, bilmiyorum. Meclisi bu kadar pasif görüp, sorulan sorulara bu kadar duyarsız olmak ve sorulan soruya bu kadar temelsiz cevaplar vermek son derece saygısızlıktır.” dedi 

Yüksekkaya’ya cevap ise Başkan Yardımcısı Serdar Uygun'dan geldi. Uygun, “Okul yapamazsınız. dedi, yaptık. ‘Okulu yetiştiremezsiniz.’ dedi, okulu yetiştirdik. Çıktı, özür diledi ve her konuda polemiğe girmeye çalışıyor. Öğrenmek istediği bir şey varsa, bütçe komisyonumuz ve muhasebemiz var, yazılı önergesini versin.” dedi. 

Yüksekkaya ise, Uygun’un bu sözlerine “Ben sizden özür dilemedim, yaptığınız için teşekkür ettim. Bunu kimin parasıyla yaptığınızın hesabını veremiyorsunuz. Çıkıp boş boş beyanda bulunuyor ve insanları aşağılıyorsunuz. Senin burada ne kadar kıymetin varsa, benim de o kadar kıymetim var.” diye cevap verdi.  

Yüksekkaya'nın sözleri üzerine ise sözü ALTSO Başkanı Mehmet Şahin aldı ve “Şerefliysen, ticaretimizde bir eksiklik varsa şikayet edersin. Biz odanın girişine emlak inşaat dükkanı açmakla meşgul değiliz, biz çalışıyoruz. Biz her zaman şeffafız. Aldığımız ruhsatların hepsini Alanya Belediyesi’nden almışızdır. Bu kadar şeref özürlü bir arkadaşımız ki şahsi ticaretimize kadar giriyor. Ticaret Odası’nın altına emlak inşaat dükkanı açılırken niye konuşmadınız?” dedi. 

Yüksekkaya ise Şahin'e cevaben, “Döneminiz boyunca, nerede hazine arazisi ve devlet rantı varsa takip ettiniz. Bu konulara girmeyin. Yargılandığınız davadan aklandığınızı söylüyorsunuz, ortaya bir belge koydunuz mu? Nerede iddianame? Şahsiyete girmeyeceksek, siz de benim şahsiyetime girmeyin.” diye karşılık verdi. Bu sözler üzerine son sözü söyleyen Şahin, "Ne ALTSO başkanı olmadan önce ne de başkanlığım esnasında asla orman arazisi, hazine arazisi, belediye ihaleleri icradan mal almak gibi işlere girmedim girmeyi de düşünmüyorum. Koltuktan güç almadık güç verdik. Benim tek amacım üyelerimiz ve dolayısıyla doğup büyüdüğüm Alanyamıza hizmet etmek. Şerefin varsa aksini ispat edersin ben de istifa ederim. Bu iftiralar ile gündem yaratamazsın" diye konuştu.

Tartışma burada son bulmuş olarak görünsede Uygun’un, Güzelbağ Sanayi Sitesi Kooperatifi’ni anımsatmasıyla bir kez daha ateş yükseldi. Uygun, Yüksekkaya’ya “Üye başı 3 bin lira masraf yapalım dedik ve başkanımızın girişimleriyle tapu tescili yapıldı ve tapuyu kooperatif üstüne devraldık. Oradaki 3 bin liralık aidatını yatırdın mı Hasan Bey?” diye sorunca Yüksekkaya “Siz bu konuda kime tebliğ yaptınız? Sizin yaptığınız her şey usulsüz. ‘3 bin lira yatır.’, nereye yatıracağım? Siz Ticaret Odası Başkan Vekili olarak kimsiniz ki bana bu soruyu soruyorsunuz? Oranın başkanı Mahmut Köse ağabeyimdir ve bunun tebligatını onlar sorar. Senin bu konuda bir yetkin yok ve burada o konuyla ilgili konuşamazsın. Görevini bilecek, işini yapacaksın.” ifadelerini kullandı. 

Bu sözleri üzerine üyeler salonu terkettiler ve toplantı sonlandı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2018, 16:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83