ALTSO emlakçılar için sınav düzenleyecek

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda ALTSO ile TOBB-MEYBEM A.Ş. arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Alanya’da gerçekleştirilmek üzere Emlak Danışmanı-(Seviye 4) ve Sorumlu Emlak Danışmanı-(Seviye 5) MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı açılacak.

ALTSO emlakçılar için sınav düzenleyecek

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB- MEYBEM A.Ş. arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Emlak Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından gayrimenkul ticaretine ilişkin usul ve esasları düzenleme amacıyla hazırlanan ‘Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik”’05.06.2018 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu yönetmelik kapsamında; Gerçek kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların kendilerinin, ticaret şirketleri ile diğer tüzel kişi tacirlerin temsile yetkili kişilerinden en az birinin, şubelerde ise şube müdürünün Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5) mesleki yeterlilik belgesine, İşletmede pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5) veya Emlak Danışmanı (Seviye 4) mesleki yeterlilik belgelerinden birine sahip olmaları gerektiği belirtilmiştir. Bu bağlamda ALTSO aracılığıyla Emlak Danışmanlığı mesleğinde belge almak isteyen üyelerimiz ve çalışanları için sınav organize edilecek” dedi. Sınav tarihinin başvurulardan sonra belirleneceğini belirten Şahin, Emlak Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen üyelerin ve çalışanların

banner111

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Voctest Merkezi Birimi ve  0242 5121697–(dahili 203-217) nolu telefondan, info@altsovoctest.org.tr adresinden bilgi alabileceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2019, 16:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83