'ANIT BÖLGESİ KENT MEYDANI OLMALI'

AKP Eski Alanya Belediye Meclis Üyesi ve Eski AKP Milletvekili Aday Adayı Hüsnü Akçalıoğlu, Alanya'nın sürekli gelişmekte olan bir şehir olduğunu söyleyerek, 'Alanya Belediye ve Kaymakamlık binalarının yıkılarak kent meydanı olarak yapılması, halkın nefes alacağı alan bir an önce devreye sokulmalıdır.' dedi.

'ANIT BÖLGESİ KENT MEYDANI OLMALI'

AKP Eski Alanya Belediye Meclis Üyesi ve Eski AKP Milletvekili Aday Adayı Hüsnü Akçalıoğlu, şöyle açıklama yaptı:

banner111

BELEDİYE VE KAYMAKAMLIK BİNALARI YIKILMALI'

'Alanya sürekli gelişiyor.Türkiye'nin en çok göç olan bölgesi.Nüfus ve fiziki gelişmeye paralel olarak Kamu alanlarının da halkın kullanımına paralel planlanmasını geçen dönem encümen üyeliğimde ve defaatlerce ifade etmiştim. Şimdi bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Mevcut Alanya Belediye ve Kaymakamlık binalarının yıkılarak kent meydanı olarak yapılması, halkın nefes alacağı alan bir an önce devreye sokulmalıdır. Bu konuda Belediye başkanı ve meclis üyelerimizin daha fazla zaman kaybetmeden gayretlerini bekliyorum.

'YENİ MAKAMLARIN EĞRİ KÖPRÜ BÖLGESİNE YAPILMASI YANLIŞ OLUR'

Yeni belediye binasının eğri köprü bölgesine planlanmasını son derece yanlış buluyorum, Çünkü burası yol ve fiziki şartlar açısından çok dar, trafik sıkışık, kuzey bağlantı yolları çok sıkışık ve Alanya nın doğu ve batı bölgelerininden rahat ulaşım sağlanacak konumda değildir. Zararın neresinden dönülürse kardır, bu kararı ilgililerin tekrar gözden geçireceğine inanıyorum. 

'OTOGAR TAŞINMALI, BELEDİYE VE KAYMAKAMLIK ORAYA TAŞINMALI'

Bu tür kamuyu uzun vadeli ilgilendiren kararların duygusal açıdan değil daha objektif, örneğin; yarışma düzenleyerek alınmasında fayda var diye düşünüyorum. Kanımca yeni belediye binasının, mevcut otogarın Mahmutlar mahallesine taşınarak, Alanya otogarının bulunduğu alana yapılması Alanya'nın girişi olması, alanın daha geniş olması, ulaşımın daha elverişli ve geniş ağ güzergahıyle doğu ve batıya bağlı olması, hatta hızlı tren istasyonunun da hemen üst tarafına gelecek olması dolayısıyle daha uygun bir yatırım olacağını düşünüyorum. 

'ARITMANIN YARISI KONAKLI YARISI MAHMUTLARA TAŞINMALI'

Bunun yanında aynı bölgede bulunan arıtmanın da yarısının Konaklı'ya yarısının Mahmutlara taşınarak o bölgenin çok geniş ve verimli kullanılabilir örnek bir çalışma hazırlanabilir. Zaten orada SGK, Olimpik yüzme havuzu, Emniyet müdürlüğü gibi kamu binaları da mevcut. Bunların birbirleriyle oluşturduğu etkileşim sonucunda vatandaşın bir çok işini bir arada gerçekleştirebildiği bir kompleks oluşturulabilir. Böyle önemli bir konuyu kamuoyunun bilgisine sunmak istedim. Konuya hassasiyet gösteren ve gösterecek her kurum ve kuruluşa teşekkürlerimi sunarım. Her şey Alanyamız ve halkımızın daha huzurlu yaşamı için.'



Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2016, 13:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83