Apaydın: “İktidarın görevi 81 milyona aynı hizmeti vermektir”

İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Yücel Apaydın “İktidarın görevi 81 milyona eşit hizmet vermektir” dedi.

Apaydın: “İktidarın görevi 81 milyona aynı hizmeti vermektir”
“BÜTÇE BİR İKTİDARIN SİYASİ TERCİHİNİ GÖSTERİR”

banner111

Yönetim kurulu toplantısı sonrası konuşan İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Yücel Apaydın, 2019 yılı bütçe kararlarını değerlendirdi. Alınan bütçe kararlarının iktidarın siyasi eğilimini gösterdiğinin altını çizen ilçe başkanı Apaydın, “Bütçede alınan kararlar bir siyasi partinin eğilimini gösterir.2019 Bütçe görüşmelerinin sonunda nimetler faize ve israfa ayrılmıştır. Milletimize de bu planlamada faizlerin külfeti kalmıştır. Bütçe görüşmelerinde alınan kararlarda görüyoruz ki iktidarın siyasi tercihi faize ve israfa meyilli olmuştur” dedi.

“FAİZ ÖDEMELERİ İÇİN AYRILAN MİKTAR 117 MİLYAR LİRA”

2019 yılı bütçe kararlarında faiz ödemeleri için ayrılan miktarın 117 milyar olduğunu belirten İlçe Başkanı Apaydın, “Eğer iktidar tercihlerini halktan yana kullansaydı 117 milyar lirayı 780 bin kişiyi konut sahibi yapmak adına kullanabilirdi. 3.7 milyar lira firmalara yatmayan hastaların garanti bedelini ödeyerek elalemin cebine para koymak yerine; çiftçimize mazot ve gübre desteği sağlayıp; mazotu 1,5 liraya düşürelim. Halktan yana tercihini kullansalardı eğer çiftçimizin ekonomisi de, halkın ekonomisi de rahatlardı. 6.2 milyar lira köprü garantisine verileceğine; EYT’lilerin sorunu çözülsün. Köprüden geçene de geçmeyene de yansıyan kısacası faturası halktan kesilen iktidarın tercihleri; 2019’u da zamla karşılamamıza sebep olacaktır. Ülkemizde para yok değil; para var ama iktidarın vatandaşa parayı verme isteği; vatandaşın refahı işin çalışma arzusu yok” şeklinde konuştu.

“İKTİDARIN GÖREVİ HERKESE ULAŞMAKTIR"

İktidarın görevinin herkese eşit bir şekilde ulaşmak olduğunu söyleyen Apaydın sözlerine şu şekilde devam etti: “İktidarın görevi 81 milyona aynı hizmeti vermektir. Vatandaşın refahını düşünmektir. İsraf saltanatı ile günde 2 trilyon tüketenler vatandaştan hallerine şükretmesini bekliyor. Vatandaş çok şükür; şükür etmek nedir biliyor. Ama israflar ve faizler sonucu zamlarla mücadele eden halk faizlerin altında ezilmekten bıktı. İstenildiğinde vatandaşın yanında olunabileceğini unutan iktidar; 2019’un bütçesini faizcilerin ödemelerine ayırmıştır. Birkaç gündür Amerikan askerlerinin Suriye’den çekilmesiyle ilgili haberleri izliyoruz. Amerikan askerlerinin zaten burnumuzun dibi olan; sınırımızda komşumuz olan Suriye’den çekilmesi gerekmekteydi. ABD askerlerinin burnumuzun dibinde cirit atması kabul edilebilir bir şey değildir. Sınır politikalarımız dış siyasetin karmaşıklığına bırakılacak bir politika değildir. Türk askeri vatanımızı ve milletimizi koruyacak kudrettedir ve kuvvettedir. Bu milletin kendisi asker bir millettir.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2018, 14:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83