"Atatürk, paylaşıldıkça büyüyor"

Vatan Partisi Alanya İlçe Teşkilatı Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk sunumunun ardından basın açıklaması yaptı.

"Atatürk, paylaşıldıkça büyüyor"
Kurtuluş Savaşı'nın Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 79. yıl dönümü nedeniyle Alanya Atatürk Anıtı önünde anıldı. Vatan Partisi Alanya İlçe Teşkilatı Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk sunumunun ardından bir basın açıklaması gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu “Bugün herkes Atatürk’te birleşme yoluna girmiştir. Hiç kimse Atatürk yolunda takiyyeci veya samimiyetsiz değildir. Atatürk, kimsenin özel mülkiyetinde değildir. Atatürk, bütün milletindir ve hatta bütün insanlığındır. Atatürk, paylaşıldıkça büyüyor. Atatürk paylaşıldıkça, geleceğimizi yaratan büyük kuvvet kaynağı oluyor.” dedi.

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu’nun açıklaması şöyle:

Bugün herkes Atatürk’te birleşme yoluna girmiştir. 15 Temmuz 2016 gecesi bütün milletin Amerikan emperyalizmine karşı alanlarda buluşması bir başlangıçtı. İkinci İstiklâl Savaşı, bütün milletin savaşıdır. Hiç kimse Atatürk yolunda takiyyeci veya samimiyetsiz değildir.

Atatürk, kimsenin özel mülkiyetinde değildir. Atatürk, bütün milletindir ve hatta bütün insanlığındır. Atatürk, paylaşıldıkça büyüyor. Atatürk paylaşıldıkça, geleceğimizi yaratan büyük kuvvet kaynağı oluyor.

1938 yılı 10 Kasım günü 79.yıl önce bedenen aramızdan ayrılan, Türk milletinin büyük kurtarıcısı mazlum milletlerin yol göstericisi yüce Atatürk’ün manevi huzurunda yine her zaman olduğu gibi toplanmış bulunuyoruz. Burada gözyaşı dökmek ah, vah demek için toplanmadık. Yapılanları tekrar gözden geçirip, bunların hangilerini sahip olmuş yaşatmışız, neleri aşındırıp bozmuşuz bunları değerlendireceğiz. Önümüzdeki dönem için dersler çıkartacağız.

Büyük Atatürk, yaşadığı 57 yıla, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş ve kurtuluşunu sağlayan binlerce devrimci eylemi sığdırmıştır. Ülkemiz ve bölgemizin tarihsel, sosyal ve ekonomik şartlarına en uygun programları tespit edip hayata geçirmiş ölümüne kadar olan süre içinde çok büyük yollar aldırmış ve dünya’nın sayılı en saygın ülkesi haline gelmemizi sağlamıştır. Ölümüne yakın dönemde ülkemizde milli demokratik devrimin tamamlanması yolunda önemli adımlar atılmış, toprak ağalığı, şeyhliğin tasfiyesi ve marabalığın ortadan kaldırılması ile milletimizin orta çağ karanlığından kurtarılarak özgür Cumhuriyet vatandaşları olması yolunda ciddi mesafeler alınmıştır.

Üzülerek belirtmeliyiz Bu sözünü ettiğimiz devrimci programın tamamlanmasına ne yazık ki Atatürk’ün ömrü yetmemiştir.Bizler Bu demokratik devrim programını tamamlamak için yola cıkmış Atatürk devrimcileriyiz.

Ölümünden sonra gelişen dünya olayları ve çıkan İkinci Dünya Savaşı nedeniyle ağırlaşan iç ve dış sorunlar demokratik devrimin tamamlanma sürecini kesintiye uğratmıştır. İkinci Dünya Savaşının galibi ABD ve ortakları başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerine karşı ekonomik ve siyasi baskı uygulamaları sonucu devrimci ruhunu kaybetmiş, ülkeyi yöneten siyasi iktidar kadroları gerici sınıfların baskıları sonucu Atatürk’ün milli rotasından çıkılmış  ve gizli ikili anlaşmalarla ABD'nin Atlantik rotasına bağlanılmıştır. Önceleri gizli kapaklı, 1980 yılından itibaren aleni olarak bu günlere yelken açılmış ve 2017 yılında vatanımız sınırları gerici ve bölücülerle pazarlık konusu yapılarak bölünmenin eşiğine gelmiş üretim ekonomisinden uzaklaşılıp sıcak para bağımlısı borçla yaşar hale gelinmiş ,milletimizin birliği bozulmuş ABD'ye verilen üslerle ülkemiz bölücülüğü ve gericiliğin kışkırtıldığı bir düzleme çekilmiş ABD üslerinde stoklanan nükleer bombalar yüzünden ülkemiz ve milletimiz nükleer hedef haline getirilmiştir.

İşte bütün bu ağır şartların giderilmesi  üreten, doğal zenginliklerini yağmalatmayan, Atatürk’ün tam bağımsızlık esaslı milli politikalarına dönmek suretiyle ABD üslerinden ve gizli ikili anlaşmalarından Askeri pakları NATO'dan temizlenmesi ile  Tam bağımsızlığımızı kavuşacağız .Önümüzde duran Bu görevlerimizi hatırlamak büyük kurtarıcı Atatürk’ü yol göstericiliğine olan minnettarlığımıza ifade etmek için burada manevi huzurundayız ve Vatan Partisi olarak söz veriyoruz, ilkelerinin ışığında vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Yarım kalan demokratik devrimi mutlaka tamamlayacağız.Ülkemizi üreten ürettiğini tüketen tam bağımsız refah toplumu yapacağız.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2017, 11:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83