Avokado Üreticileri Kogresi yapıldı

Alanya Avokado Üreticileri Birliği seçimli olağan genel kurulu bugün gerçekleştirildi. Kongrede mevcut Başkan Hilmi Sevilgen güven tazeledi.

Avokado Üreticileri Kogresi yapıldı

 Alanya Ziraat Odası'nın Toplantı Salonunda gerçekleştirilen genel kurula Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, ALTSO Başkan Adayı Mustafa Tuna, Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu ve avokado üreticileri katıldı. 

banner111
Toplantı saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından seçime geçildi. Mevcut Başkan Hilmi Sevilgen seçime tek aday olarak girdi ve oy birliği ile yeniden başkan seçildi. Birlik üyelerine teşekkür eden Sevilgen ilk konuşmasında, “Ben tüm birlik üyesi arkadaşlarımın avokado üreten arkadaşlarımızı birliğimize üye yapmasını istiyorum. Her bir üye bir üye daha kaydettirsin ki muzcuları geçelim. Avokado zaten muzun önüne geçti. Bizim avokadonun çok reklamını yapmamıza gerek yok. Biz avokadonun hızına yetişebilirsek, ne mutlu bize” diye konuştu. 

Sevilgen, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“İnşallah önümüzdeki süreçte bir daire tutup Alanya Avokado Üreticileri Birliğimizi tam anlamı ile aktif hale getirerek bir daha ki genel kurulumuzu kendi dairemizde yapmak istiyoruz. Ayrıca birçok vatandaşımız hala avokadoyu bilmiyor. Yararlarını nelere iyi geldiği ile ilgili fikir sahibi değiller. Bizde birlik olarak bastıracağımız broşürleri Alanya’mızda dağıtıp avokadonun yararlarını anlatacağız. Avokado gerçekten önemli bir ürün. Biz çok şanslıyız çünkü tropikal bir yerde yetiştiği için merkezi Alanya. Dışarılara ekiyorlar ama sıkıntı yaşıyorlar. Muz her tarafta oluyor ama Avokadonun merkezi Alanya’dır. Bence Alanya’nın ilerde simgesi avokado olacak. Biz birlik olarak hem Alanya Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel, hem ALTSO Başkanımız Mehmet Şahin hem de Ziraat Odası Başkanımız ile görüşeceğiz ve Alanya’nın hem batı girişine hem de doğu girişine avokado heykeli dikmek istiyoruz. Alanya’nın simgesi olacağına inanıyorum." dedi.

ŞAHİN VE TUNA SÖZ ALDI

ALTSO Başkanı Şahin, Sevilgen'in ardından söz alarak, tüm üreticilere yeni dönemin hayırlı olmasını diledi ve "Üreticiler Birliği yeni binasına taşınana kadar ALTSO Konferans salonunun tüm birliğe açıktır." dedi.

ALTSO Başkan Adayı Mustafa Tuna ise, “Bizler hem belediye olarak hem de üyelerimizin teveccüh gösterip ALTSO Başkanı seçilmemiz halinde üreticilerimizin menfaatine olacak konularda da desteğimizi her zamana vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2018, 18:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83