Bahçeşehirli 'Yıldızlardan' insanlık dersi

Antalya'da düzenlenen Okullararası İl Yıldızlar Satranç Turnuvasında Bahçeşehir Koleji Alanya takımı averajla dördüncü sırada yer aldı. Bu arada fair-play örneği gösteren Bahçeşehir öğrencisi Edanur Doğan hasta olan rakibinin beraberlik teklifini kabul ederek bir anlamda şampiyonluğu 'insanlığa' değiştiler.

Bahçeşehirli 'Yıldızlardan' insanlık dersi

Antalya'da Okulsporları faaliyet programı kapsamında yer alan ve 3 gün süren Okullararası İl Yıldızlar  Satranç Turnuvası bugün sona erdi. Turnuvada genel kategoriye Alanya Bahçeşehir Kolejide; Edanur Doğan, Sedanur Doğan, Emirhan Umut Koç, Mehmet Barkın Ünlü ve Hasan Kanmaz takımı ile katıldı. 

banner111

AVERAJLA DÖRDÜNCÜ OLDULAR

Oldukça çekişmeli geçen turnuvada şampiyon Meryem Mustafa Ege Ortaokulu oldu. Hemen araksından gelen beş okulun aynı puanda olduğu yarışmada averajla sıralama yapıldı. Yapılan sıralamaya göre Özel Konyaaltı Uğur Ortaokulu ikinci, İstiklal Ortaokulu üçüncü, Bahçeşehir Koleji Alanya Ortaokulu dördüncü ve Antalya Okyanus Koleji beşinci oldu. 6 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik 1 mağlubiyet alan Bahçeşehir Koleji öğrencileri büyük bir başarı ile Alanya'ya döndüler. 

İNSANLIK DERSİ

Bu arada turnuvaya yaşanan bir olay adeta damga vurdu. Bahçeşehirli Edanur Doğan'ın rakibi bir anda rahatsızlandı. Ateşi yükselen minik, juriden izin alarak hakemle birlikte annesinin yanına gitti ve yarışamayacağını söyledi. Ailesinin yarışmaya ikna ettiği minik tekrar yarışmaya döndü ve Edanur Doğan'a beraberlik teklif etti. Kendisinin 37 dakikası olan ve yarışmayı tamamlamak için sadece 7 dakikası kalan rakibine oldukça üzülen Doğan, zaman ve skor olarak rakibinden bir hayli üstün olmasına rağmen takımı ile istişare ederek beraberlik teklifini kabul etti. 

Rakibinin bir önce hastaneye gitmesini istediğini bu yüzden teklifi kabul ettiğini belirten Edanur Doğan, şampiyonluğu rakibinin sağlığı için elinin tersiyle iterek adeta insanlık dersi verdi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2018, 17:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83