Bakan Ersoy'dan Alanya Cumhur İttifakı'na ziyaret

Alanya’ya gelen yaptığı konuşmada Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,” Ersoy,” Artık bizim hedefimiz Antalya gibi şehirlerde turizm sezonunu değil turizm yılını konuşmak. Turizmin artık sezonluk yapılan bir sektör olmaması gerekiyor” dedi.

Bakan Ersoy'dan Alanya Cumhur İttifakı'na ziyaret

Bir dizi temaslar için Alanya'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy beraberinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte ilk olarak Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i makamında ziyaret etti.

“TÜM BELEDİYELERİ TEK TEK ZİYARET EDİYORUZ”

Burada bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, birçok belediyeye ziyarette bulunduğunu aktardı. Bu kapsamda Alanya Belediyesi’ni de ziyaret ettiğini söyleyen Ersoy,” Artık bizim hedefimiz Antalya gibi şehirlerde turizm sezonunu değil turizm yılını konuşmak. Turizmin artık sezonluk yapılan bir sektör olmaması gerekiyor. Bu kapsamda bakanlık olarak yapacağımız çalışmalar öncesinde tüm belediyeleri tek tek ziyaret ediyoruz.  Belediyelerle yapacağımız çalışmalar ile turizmi 12 aya yayabiliriz. Onların projelerine bizlerde destek vererek turizme nasıl katkı sağlarız onun için çalışıyoruz. Şehirlerin yaşam kalitesini üst seviyelere getiremezseniz turizmi 12 aya yayamazsınız. Bu konuda belediyeler bizler için çok önemli ve taksicisinden lokantadaki garsonuna kadar herkesin sektöre fayda sağlaması lazım. Bunu da başarmamızın ve tabana yaymamızın en iyi yolu belediyelerden geçiyor. Bu bağlamda ziyaretlerimizi sürdürüyoruz”dedi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise, "Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ve Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayımız Menderes Türel’i, MHP Alanya İlçe Başkanımız Mustafa Türkdoğan, Ak Parti Alanya İlçe Başkanımız Mustafa Toklu ve meclis üyesi adayı arkadaşlarımızla birlikte belediye binamızda ağırladık. Sayın bakanımız ile Alanya turizmini daha da öteye taşımak, şehrin cazibesini arttırmak adına yapabileceklerimizi konuştuk. Kendisinin bilgi ve birikimlerini, turizm tecrübelerini şehrimiz için en avantajlı şekilde değerlendirmek istediğimizi ilettik. “Turizme ne verirsek misliyle geri alırız” diyen sayın bakanımıza şükranlarımı sunarım" diye konuştu

banner111

Bakan Ersoy, ziyaretten sonra Avsallar’da bulunan bir otelde turizmcilerle toplantıya katılacak.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2019, 13:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83