Bakanlık kapattı, Böcek özür diledi

Bakanlık kapattı, Böcek özür diledi
İçişleri Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yardım kampanyasını genelge ile durdurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 81 ilin valilerine gönderdiği genelgede, belediyelerin valiliklerden izin almadan yardım kampanyası düzenleyemeyeceği, düzenleyenler hakkında soruşturma başlatılacağı belirtildi. Genelgenin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yardım kampanyası için açılan hesaplarına bloke konuldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 81 ilin valiliğine 'Yardım toplama' konulu bir genelge gönderdi. Yardım Toplama Kanunu'na göre, bağış ve yardım toplamak isteyen kurumların 'yetkili makamdan izin alma zorunluluğu' olduğu belirtilen genelgede, belediyelerin bu kanundan muaf olmadıkları belirtildi. "Bazı belediyelerin izin almadan yardım topladığı görülmüştür" denilen genelgede, izinsiz yapılan yardım toplama faaliyetlerine kovuşturma uygulanacağı ifade edildi.

Yazıda, birden fazla ilçede yapılan bağış kampanyası için izin gerektiği, bu konuda Valiliklerin yetkili olduğu bildirildi.

Genelgede şu ifadelere yer verildi:"Mevzuatımızda, kamu yararına uygun olarak, amaçlarını gerçekleştirmek, muhtaç kişilere yardım sağlamak ve kamu hizmetlerinden bir veya birkaçını gerçekleştirmek ya da destek olmak üzere 'gerçek kişiler, dernekler, kurumlar, vakıflar, spor kulüpleri, gazete ve dergilerin' yardım toplayabilecekleri 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu'nda düzenlenmiştir.

Anılan Kanun ile; gerçek kişiler, kurumlar, dernek ve vakıfların, açtıkları banka hesabı üzerinden kişilerin para yatırması veya bir makbuz karşılığında para toplanmasına ilişkin usul ve esasları belirlenmiştir.”



BÖCEK ÖZÜR DİLEDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu gelişmeler üzerine bir mesaj paylaştı. Böcek paylaşımında, “Sevgili hemşehrilerimizden özür diliyorum. Her şeye rağmen belediyemiz ve hayırseverlerimizle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza aynı yardımlarımız devam edecektir.” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2020, 21:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83