Başkan Yücel: Alanya trafiği için adımlar atıyoruz

Encümen toplantısında konuşan Başkan Yücel, Büyükşehir Yasası’nın metropol ilçelerde uygulanmasında birçok zaaflar olduğunu söyledi.

Başkan Yücel: Alanya trafiği için adımlar atıyoruz
Alanya Belediyesi Haftalık Encümen Toplantısı gerçekleştirildi. Belediye encümen toplantı salonundaki toplantıda konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Haftalık encümen toplantımızı gerçekleştirdik. Birimlerimizden gelen konuları değerlendirdik. Aldığımız kararların da bölge halkına hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. 7143 sayılı yasayla alacakların yapılandırılması kanunuyla yapılandırmaya gidilmişti. Yapılandırmayla ilgili son gün 31 Temmuz. Vergiler, ücretler, ecrimisiller ve kiralarla ilgili yapılandırmadan yararlanabilmeleri için vatandaşlarımızın 31 Temmuz’a kadar müracaatları gerekiyor.

“ÇITAYI BİR TIK DAHA YUKARI ÇIKARACAĞIZ”

Haftasonu belediyemizin organize ettiği bir 14. Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne halkımızın göstermiş olduğu ilgiden dolayı da yönetim olarak memnun kaldık. Küçük eksikliklerimiz olmasına rağmen halkımızdan aldığımız geri dönüş çok mükemmeldi. Türkiye’nin başpehlivanlarının gelmesi, kıran kırana mücadele olması ve güreşlerin zevkle izlenilmesi çok mutluluk arz etti. Bu vesileyle tüm katılan hemşerilerimize çok teşekkür ediyoruz. İnşallah gelecek yıllarda ufak tefek aksaklıkların giderilerek daha da çıtayı bir tık daha yukarı çıkararak daha da iyi organizasyonları hedefliyoruz” dedi.

“TRAFİĞİ RAHATLATMAK İÇİN DÜZENLEMELER YAPIYORUZ”

Kaldırım kenarındaki satıcılarla ilgili soruyu cevaplayan Yücel, “Her zaman söylediğim bir konu var. Bu Büyükşehir Yasası’ndan dolayı davul birisinde tokmak birisinde olmuyor. Hala da bu yasanın metropol ilçelerde uygulanmasında birçok zaaflar olduğunu dile getiriyorum. Dile getirmeye de devam edeceğim. Bu caddelerde önceden Alanya Belediyesi’nin birçok simitçi, seyyarlar gibi köşe başlarında olan yerler vardı. Büyükşehir Yassı ile bu tezgahların yanına ilaveler de oldu. İnanın ilçemize bir renk katsın diye sadece portakal büfelerini koyduk. Bunların bu kadar da abartılacak bir konu olmadığını düşünüyorum. En büyük rahatsızlıklardan birisi bazı bölgelerdeki motosiklet parklarının yeniden otoparka çevrilmesi. Şu anda gündeme taşınan konular bunar. Bizim şehir içindeki en son uygulamamızı görmüşsünüzdür. Biz otoparkları kaldırıp şehir içindeki bu düzensizliğe bir çözüm getirmek için yeni yerler üretiyoruz. Otoparklar koyuyoruz. 3 yıldır söylediğim bir konu var. Bazı yerlerde motosikletler kaldırılıp yerine otoparklar yapılıyor. Biz aksi bir uygulama yapıyoruz ama trafiği rahatlatmak için şehrin içinde bazı düzenlemeler yapıyoruz. Şehir içerisinde bizim sorumluluk alanımızda bu kadar fazla sıkıntı yok” diye konuştu.

“ACİLEN UYGULANMASINDA FAYDA VAR”

Yeşil dalga ile ilgili soruyu da cevaplayan Yücel, “4 yıl önce göreve geldiğimiz zaman ilk uygulamamız Karayolları’ndan izin alarak Alanya’nın Tosmur girişi ile ilçenin çıkışına kadar yeşil dalgayı ilk uygulayanlardan birisi de ilk bizdik ama bunun yanında da ulaşım koordinasyonu geçtikten sonra Atatürk Caddesi ve 2 Metreli Yol’da da bunun acilen uygulanması gerekir. Hatta bizim tekliflerimiz var. 3 sene öncesi yazdığımız eğer uygunsa uygulayalım, güven sorumluluğunu alabiliriz şeklinde yazılarımız var.  İnşallah buna duyarlı davranacaklardır ama acilen bunun uygulanmasında fayda olacağını düşünenlerdenim. Hız sınırları göz önüne alınmalı. Trafik kurallarının üzerinde bir uygulama hakkımız yok. Biz nasıl trafik kurallarının verdiği hız sınırına göre uygulama yaptık. Bizim sorumluluk alanımızda olanların hepsinin uygulamasını takip ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2018, 15:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83