Başkan Yücel: Alanya’nın altın çağı olacak

Belediye Başkanı Yücel, pandemi dolayısıyla kötü geçen 2020 sezonunun ardından 2021 sezonunda normalleşme sürecine ilişkin “Bu illetten kurtulunca Alanya’nın ve ülkemizin altın çağı olacağını düşünüyorum. Ramazan Bayramı ile mayıstan sonra Alanya’da turizm hareketlenecektir. Seyahat etme özgürlüğü açılırsa bu yaz Alanya’da konaklamak için ticari alan bulunmaz” dedi.

Başkan Yücel: Alanya’nın altın çağı olacak
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, dün BengüTürk TV’ye konuk oldu. ‘Başkanlar Konuşuyor’ programında Bilge Sebilcioğlu’nun sorularını yanıtlayan Başkan Yücel, pandemi dönemindeki çalışmalar, ilçenin sosyal, kültürel, ekonomik durumu, belediyenin projeleri, yeni turizm sezonundan beklentiler ve Alanya’nın fethinin 800. Yılı etkinlikleri üzerine konuştu. Korona virüs salgınının ağır etkileri ile geçen 2020 yılında tüm dünyanın ve ülkemizin olduğunu Alanya’nın da etkilendiğini söyleyen Yücel, “Diğer bölgelere göre biz turizm bölgesi olduğumuz biraz daha fazla çabuk gördük. Ülkeler ortalamasına göre çok daha az zararla telafi etmeye çalışıyoruz. Turizm bölgesi olduğumuz için en fazla etkilenen ve zarar gören kentlerden birisi oldu” dedi.



Neredeyse başlamadan biten 2020 turizm sezonuna yönelik konuşan Yücel, “Ülkemize gelen turist sayısının neredeyse 3’te 1’i Antalya’ya, Antalya’ya gelen turist sayısının da yine 3’te 1’i civarında Alanya’ya geliyordu. Yerli ve yabancı 4-5 milyon kişi ağırlıyorduk. Ama bu sezon maalesef 100 civarında bir otel açıldı. Doluluk oranları da istenilen seviyeye ulaşmadı. Turizm açısından son derece kötü bir sezondu” diye konuştu.

Pandemi döneminde yerel yönetim olarak üzerlerine düşen ne varsa yapmaya çalıştıklarını belirten Yücel, “Örnek bir belediye olduğumuzu hissettirdik” diyerek esnafa ve vatandaşlara yapılan destekleri anlattı. Yücel, turizmde yaşanan düşüşlerin yanı sıra tarım ve inşaat sektöründe bir artış gözlendiğini ifade etti. Muz ve avokado üretim sahalarının genişlediğini ve turizm sektörüne yaklaştığını aktaran Yücel, inşaat sektöründe de %50’ye yakın bir artış olduğunu söyledi.
2020 verilerine göre 333.104 nüfus ile 24 ili geride bırakan ilçenin yazın 1 milyonu aştığını vurgulayan Yücel, belediyenin çalışmalarının ve yapılanmanın buna göre planlanarak hizmet edildiğini söyledi. Yücel, “Belediyecilik sadece yol, temizlik, sosyal donatı alanı yapmak değil. Eğitim, sağlık, istihdam alanlarında belediyeciliği sosyal belediyecilik haline dönüştürmeye çalışıyoruz. Kalıcı yatırımlarla şehri gerektiği şekilde dizayn etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Yücel, normalleşme döneminin başlaması planlanan Mart ayına yönelik hazırlıklar üzerine de konuştu. Yücel, “Hayatta en kötü şey belirsizlik. Bu nedenle stratejik planlarımızda bir çok değişik oldu. Bazı yatırımlarımızda, atacağımız adımlarda yerimizde saydık. İnşallah bu hastalık illetten kurtulur kurtulmaz Alanya’nın ve ülkemizin altın çağı olacağını düşünüyorum. Hem turizm, hem yatırımlar açısından iyi hamle yaşanacağını düşünüyorum. Bakanlığın sertifikaları ile birlikte Ramazan Bayramı ile mayıstan sonra gerek iç, gerek dış pazarda Alanya’da turizmin hareketleneceğini düşünüyorum. Pandemi sonuçlanır ve dünyada seyahat etme özgürlüğü açılırsa ben bu yaz Alanya’da konaklamak için ticari alan bulunmaz diye düşünüyorum” dedi.

Devam eden ve başlamak üzere olan projeleri aktaran Yücel,  “Alanya’nın fethinin 800’üncü yıl ile birlikte sosyal projelerimizi hayata geçirebilmek, 65’e yakın etkinlerimizi bu sene sağlıklı bir şekilde yapabilmek, insanları mutlu edip vakitlerini hoş geçirebilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İnsanlar pandemi döneminde biraz ruhsal çöküntüye girdi. Bazı şeylerden vazgeçtik ama sabretmesini öğreniyoruz. Sabretmekle iyi bir kazanım elde edebileceğimizi düşünüyorum” dedi.



















Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2021, 11:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83