Başkan Yücel'den 'Rehavet' uyarısı

Başkan Yücel'den 'Rehavet' uyarısı

Başkan Yücel’den ‘Rehavet’ uyarısı
Alanya’da pandemi sanki bitmiş gibi bir ortam bulunduğunu belirten Başkan Yücel, “Maskeden, hijyenden ve sosyal mesafe kurallarından uzaklaşıldığını görüyoruz. 1,5 yılda çok büyük kayıplarımız oldu. Bunları bir daha yaşamamak adına herkesi kurallara uymaya davet ediyorum” dedi.


Alanya Belediyesi Aylık Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Alanya Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık etti. Meclise MHP Grubu'ndan Adem Er, Kerim Aydoğan, Emine Çalış, Tunahan Kasapoğlu ile İYİ Parti Grubu'ndan Hacı Mevlüt Zavlak mazeret bildirerek katılmadılar. Grup sözcülerinin ardından konuşan Başkan Yücel 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini hatırlatarak, o gecede şehit düşenleri rahmet diledi. Kurban Bayramı'nda ilçede yoğunluk yaşanacağını ve bu yoğunluğa hazır olduklarını belirten Yücel, "Bayramda bir trafik yoğunluğu bekliyoruz. Bu kapsamda vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirmesi için tüm birimlerde tedbirleri ve hazırlıkları aldık" dedi. 


“PANDEMİ SANKİ BİTMİŞ GİBİ BİR ORTAM VAR”


Alanya'da son dönemde rehavetin oluştuğuna dikkat çeken Yücel, "Üzülerek söylemeliyim. Pandemi sanki bitmiş gibi bir ortam var şu anda Alanya'da. Maskeden, hijyenden ve sosyal mesafe kurallarından uzaklaşıldığını görüyoruz. Mahalle mahalle gezmeye çalışıyorum. Elimizden geldiğince uyarılarda bulunuyoruz. Alanya halkından duyarlılık bekliyoruz. Pandemi bitmedi. Bir daha istemediğimiz ortamların oluşmaması için biraz daha sabretmemiz gerekiyor. 1,5 yılda çok büyük kayıplarımız oldu. Bunları bir daha yaşamamak adına toplum olarak herkesi kurallara uymaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. 

banner111


ESKİ ÇOCUK OYUNLARI YAŞATILACAK 


Komisyonlardan gelen maddelerin görüşülmesi ile devam eden mecliste Alanya Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Yaman ve Bal’ın Alanya Macerası’ isimli kitabı da tanıtıldı. Başkan Yücel de eski çocuk oyunlarını da yaşatmaya çalıştıklarını belirterek bununla ilgili Tosmur-Oba arasında bir yer oluşturacaklarını söyledi. Yücel, Kızılkule’nin altındaki Herbaryum’u kaledeki Kayhanlar Evi’nin bir katına taşıyacaklarını açıkladı. 


BAŞKAN YÜCEL MOTOSİKLETLİLERİ UYARDI


Dilek ve temenniler bölümünde konuşan CHP’li Erkan Demirci trafik ve ulaşım sorununa dikkat çekerek parklanma konusunda emniyet ile yazışma yapılmasını istedi.  Yücel ise, “2014’te Alanya Belediye Başkanı olarak göreve başladığımda ilçenin nüfusu 276 bindi. Alanya’da 135 bin trafikte tescilli araç vardı. Şu anda Alanya trafiğinde 160 binin üzerinde tescilli araç var. Şu anda nüfus 334 bin. Ekstra araç artışı var. Atatürk Caddesi, 25 Metreli Yol, Hacet’te bazı düzenlemeler yaptık. Nasıl Kargıcak-Mahmutlar-Kestel ve Tosmur-Oba ile Alanya’nın merkezine kadar bisiklet yolu ile gelebilecekseniz ve herkes de binebilecekse insanları bisiklete teşvik etmeliyiz. Şehir içindeki esnafın en muzdarip olduğu konu motosikletlerden duyulan rahatsızlık. Dükkanın önündeki motosiklet kimin diye soruyorum. Benim veya yanımdaki tezgahtarın diyor. Motosikletle şehrin içine girenler müşteri değil. Motosikletlerin yüzde 90’ı o bölgedeki esnafın. İş Bankası caddesindeki bölgeyi motosikletlere ayırdık. Diğer taraftaki ana caddeyi motosiklet parklarına dönüştürdük. Bakıyorum, motosiklet parklarının yarısı boş. Motosikletlileri şehir içine girmemeleri konusunda uyarıyoruz. Bunlara uymayanlara yasal düzenleme yapacağız. Bizim insanlara ceza yazmaktan keyif alan bir yapımız yok ama mecbur olduğumuz, toplum düzenini bozmamak, bozdurmamak için bunlara müdahale etmek zorundayız. Şehrin master ulaşım planı ile ilgili mahalle bazlarında, merkezlerde donelerle birlikte ve Karayolları’nın da görüşlerini alarak bir çalışmanın içindeyiz. İnşallah 1 yıl içinde şehre kimlik kazandıracak bir ulaşım planını sizlerle paylaşacağız. Çalışmalar başladığı zaman da sizlerin, grup sözcülerinin ve siyasi partilerin görüşlerini alacağız” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83