Başkan Yücel'den şehitleri anma mesajı

106 yıl önce unutulmaz kahramanlık destanlarının yazıldığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Çanakkale Zaferi’nin, Türk milletinin kaderinin yeniden yazıldığı gün olduğunu ifade etti.

Başkan Yücel'den şehitleri anma mesajı
Başkan Yücel mesajında, “Geçmişine sahip çıkmayan, maneviyatını ve kültürel değerlerini koruyamayan milletler ayakta kalamazlar. Dünyada eşi benzeri görülmemiş çetin bir savaşa sahne olan, toprağının her zerresi şehit kanlarıyla sulanan, metrekareye yaklaşık altı bin merminin düştüğü, bir milletin tek bir yumruğa dönüştüğü büyük Çanakkale Zaferi’nin 106. yılını kutluyoruz.

Çanakkale’de askerlerimiz sadece düşmanla değil, açlık, yoksulluk ve salgın hastalıklarla da mücadele etmiştir. Buna rağmen inancını, azmini ve vatan sevdasını kaybetmeyen Türk askeri, tüm dünyaya örnek gösterilen bir zafere imza atmıştır. Biz bu mücadelenin sahibi atalarımızın evlatlarıyız. Tarihi mirasımıza sahip çıkmalı, bizi biz yapan değerlerimizi gelecek nesillere taşımalıyız.

Çanakkale Zaferi, dünyanın tanık olduğu en çetin savaşlardan biri olmasına rağmen tüm dünyaya Türk milletinin yüksek ahlak ve fazilet sahibi olduğunu da net şekilde göstermiştir. Şehitleri Anma Günü olarak kabul ettiğimiz Çanakkale Zaferi'nin 106. yıldönümünde, başta Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalması için hiç düşünmeden canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.” dedi.


Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2021, 19:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83