Başkan Yücel teleferik ücretiyle ilgili konuştu

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel teleferik ücretleri ile ilgili konuştu. Başkan Yücel, "Teleferik ücreti ilk başlangıçta 20 Lira’ydı. Bu görüşmelerimiz neticesinde firmayla 18 Lira’ya çekeceğiz." dedi.

Başkan Yücel teleferik ücretiyle ilgili konuştu
Alanya Belediyesi Encümeni bugün haftalık olağan toplantısını Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirdi. Başkan Yücel toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

"OTOBÜS FİYATININ 6 KATI"

Yücel'in en önemli gündem maddesi son günlerde Alanya'da tartışılan teleferik ücretleriydi. Teleferik ücretlerinin pahalı oludğunu öne süren bir çok vatandaş fiyalara itiraz etmişti. Konuyla alakalı konuşan Başkan Yücel, "Biz bu sözleşmeleri yaptığımız zaman halk otobüsleri yani Alanya’da şehir içindeki taşımacılık 1.50 Lira’ydı. Biz 1.50 Lira’dan baz alarak toplu ulaşımın 6 katı olarak belirledik fiyatı. Şu anda toplu ulaşım 3 Lira civarında. Sorun burdan kaynaklandı." dedi.

"18 LİRA OLACAK"

Başkan Yücel açıklamasının devamında teleferik ücretlerinde indirime gideceğini söyledi. Yücel, "Belediye yönetimi ile firma karşılıklı anlaşarak ücreti yüzde 20 yükseltmek ve düşürmek hakkına sahip. Bu bir açılıştı. Çevre illerde, ilçelerde ve ülke genelinde hem taşımacılıkta hem de seyirlik olan teleferik ücretlerini değerlendirdik, değerlendirmeye de devam ediyoruz. 10 Lira’dan başlayıp 70 Lira’ya kadar olan fiyatlar var. İlk başlangıçta 20 Lira’ydı. Bu görüşmelerimiz neticesinde firmayla 18 Lira’ya çekeceğiz." diyerek müjdeyi verdi.

"HER KESİME UYGUN İNDİRİMLER VAR"

Telferik kullanmak isteyen vatandaşlara büyük indirimlerde olduğunu hatırlatan Başkan Yücel, "Ayrıca Teleferikte biz şehit ve gazi ailelerine ücretsiz, öğrencilere yüzde 50 ve 65 yaş üstüne de yüzde 50 indirim olmak şartıyla bir protokol imzaladık. Bu da bir çevre işletmelere baktığımız zaman hiç böyle bir uygulama olmadığını göreceksiniz. Oradaki indirimler yüzde 25’in üstünde değil. 20 kişilik gruplarda yüzde 50’lik bir indirim de var." dedi.

"BİZ ÇALIŞACAĞIZ ALANYA KAZANACAK"

Başkan Yücel sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Encümendeki arkadaşlarımızla bunları görüştük. Belli bir süre böyle devam edecek. İlerleyen dönemde arz ve talebe göre bir ticari faaliyet olduğu için karşılıklı yüklenici firma ile bazı değişikliklerde oluşabilir. Teleferik biliyorsunuz ki sadece taşımacılık veya sadece seyirlik değil hem taşımacılık hem seyirlik. Dünyanın en güzel manzarasıyla, Damlataş ve Kleoptara sahilinin olduğu bir bölgede hizmet ediyor. Bunun için çok çabalar sarf edildi. Daha da güzelleştirmek için çaba sarf edeceğiz. Bununla beraber bu teleferiğin güzergahında paket programlarda oluşturacağız. Tüm kültürel varlıkları hem gezmek hem görmek ve onalırı da yaşatmak için elimizden gelen mücadeleyle uğraşacağız. Bu paket programın içinde Süleymaniye Cami, Bedesten Çarşısı, Kayhanlar Evi ve oradaki bulunan sarnıçlar ve yürüyüş yolları ile iç kaleye kadar bu paket program içerisinde bazı değişiklikler yaparak turizm bakanlığında olan yerler haricinde belediyenin elinde ve izninde olan yerlerde bir paket program çalışması yapacağız. Çünkü bu bölgeleri tanıtmak yerli ve yabancı turistlere hem de buralarda bir cazibe merkezi oluşturmak istiyoruz. Bu kadar doğal güzellikten ekonomik olarak da belediyemize artı bir değer kazandırması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz çalışacağız Alanya’da kazanacak."

BELEDİYE'YE TATİL YOK 

Yakalaşan Kurban Bayramı ile ilgili yapılan hazırlıklardan bahseden Başkan Yücel, "Biliyorsunuz ki önümüzde bir Kurban Bayramı var, uzun bir tatil. Fakat bizim icracı birimlerimizin hemen hemen tamamı çalıştığı gibi bazı tatilcilere kolaylık sağlayabilmek için tahsilat ofislerimizde belediyede açık olacaklar. Tabi ki bayramın ilk 4 günü tatilini yapacaklar. Biz bayramla ilgili gerek misafirlimize gerekse de bölgedeki halkımızın sağlıklı, huzurlu, güvenli bir bayram geçirebilmesi için yerel yönetim olarak kamu kurum ve kuruluşları ile istişare yaparak, en iyi şekilde hizmet edip ve huzurlu bir şekilde bayram geçirmelerini temenni ediyoruz. Şimdiden de tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyorum." dedi.

"YENİ HAYVAN PAZARI HAYIRLI OLSUN"

Alanya Belediyesi'nin 700 bin TL'lik yatırımla hizmete açtığı yeni Kurban Pazarı'ndan bahsenden Yücel, "Artık insanlar sadece kKurban Bayramı'nda değil diğer zamanlarda da hem adaklarını, hem kurbanlarını hayvan pazarlarından istedikleri zaman bulabilecekler ve üreticilerde burada hayvanlarını pazarlayabilecekler. Sağlıklı ve hijyenik bir ortamda çok kaliteli bir hayvan panayırımız oluştu. Ben bu bölgenin Alanya halkına hayırlı olmasını diliyorum. Daha da iyileştirilip, daha da güzelleştireceğiz o bölgeyi." dedi.

Başkan Yücel, "Yine kurban satış noktalarımız; hem Konaklı bölgesinde hem Mahmutlar bölgesinde hem de Alanya Merkezin de yani Çıplaklı bölgesinde olacak. Yine bu bölgelerde olduğu gibi bunun yanında da Eşgilik düğün salonunda, Gazipaşa dolmuş durağında ve şimdiki mevcut kurduğumuz 3 nokta da kesim yerleri bu şekilde yapılanacak. Aynı zaman da Mahmutlar ve Konaklı bölgesinde de hatta Payallar’da da ücretsiz kesim alanları oluşturdu. Vatandaşlarımız çevre kirliliği vermemek için belediyemizin kurmuş olduğu bu noktalarda hayvanlarını ister kendileri isterse de belediyemizin görevlileri tarafından kessinler."diyerek sözlerini noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2017, 13:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83