Bayar'dan 'Böcek'e ulaşamıyoruz' tepkisi

Bayar'dan 'Böcek'e ulaşamıyoruz' tepkisi
Koronavirüs tedavisinin ardından yaklaşık 4 ay sonra görevine başlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in, Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanan Hüseyin Karakuş'u görevden alıp uzman olarak atamasına ilişkin parti içinde tepkiler giderek artıyor. CHP İl Başkanı Nusret Bayar, "Başkana ulaşamıyoruz” diye tepki gösterdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in koronavirüs tedavisinin devam ettiği sırada Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu ile Genel Sekreter Cansel Çevikol yetki tartışması ile gündeme gelmişti. Bu durum sonrasında başkan vekilliğinde Hacıarifoğlu’nun alınması girişimine İçişleri Bakanlığı müdahil olarak bunun yetki gaspı olduğuna o yüzden mümkün olmayacağını ilan etmesi ile Hacıarifoğlu görevine devam etmişti. Şimdi ise Böcek’in genel sekreter Cansel Çevikkol’un yetkilerini iade edip yardımcısı Hüseyin Karakuş’u görevden alması parti içinde tepkilerin gelmesine sebep oldu. CHP Genel Merkezi'nin isteğiyle daha önce Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı'nda bürokratlık görevinde bulunan Hüseyin Karakuş'un, Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu imzasıyla genel sekreter yardımcısı yapılırken Böcek’in göreve başladığı gün Karakuş’u başka bir birime görevlendirmesi krizin büyümesine neden oldu. CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği ile göreve başlayan Karakuş’un görevden alınmasına ilk tepkiyi gösteren il başkanı Nusret Bayar’dan sonra bazı ilçe başkanları ve partililerde olaya müdahil oldu.

'BU SAYGISIZLIK'

Genel Sekreter Cansel Çevikkol'un yetkilerini geri verildiği gün Karakuş’un görev yerinin değiştiği belediye içerisinde çalışanlara tebliğ edilirken dün il Başkanı Nusret Bayar’ın gösterdiği tepki sonrası ilk tepki CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin’den geldi Şahin, “Karakuş'un görevden alınmış olması bizleri ve parti tabanımızı derinden üzmüştür” ifadesini kullandı. Bir baka tepki ise Genel Merkez Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi Bahar Önal’dan. Önal, “Böcek’in göreve dönmesine sevindik ancak kendisinin döner dönmez Genel Merkezimizin önerdiği ve çok kısa bir süre önce göreve gelen Sayın Hüseyin Karakuş'u görevden alması hem Genel Genel Merkeze hem de Cumhuriyet Halk Partisi'ne yapılan büyük bir saygısızlık olmuştur” diyerek sert eleştiride bulundu.

'BAŞKANA ULAŞAMADIM'

CHP İl Başkanı Nusret Bayar, "Belediye kurumsal bir yapıdır ve belediyeyi meclis ve başkanı yönetir. Bu atamalar başkanın uhdesindedir. Önceden vekalet eden arkadaşımız öyle bir tasarruf yaptı, başkanımız böyle bir tasarruf yaptı. Daha göreve gelir gelmez böyle bir atama şık olmamıştır. Sonuçta başkanın tasarrufundadır ama örgütlerin tepkileri var, o tepkiyi dile getirdim. Başkanı telefonla aradım, ulaşamadım, WhatsApp'tan aradım ulaşamadım" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2020, 09:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83