‘Bir Zamanlar Alanya’ kitabı fotoğraf sahiplerine verildi

Alanya’nın 50 – 100 yıl önceki sosyal yaşamının, denizinin, ticaretinin, sanatının, aile yaşamının, taşıtlarının, düğün ve sünnet gibi geleneklerinin harmanlandığı, siyah-beyaz fotoğraflardan oluşan 'Bir Zamanlar Alanya' kitabı Başkan Yücel tarafından fotoğraf sahiplerine takdim edildi.

‘Bir Zamanlar Alanya’ kitabı fotoğraf sahiplerine verildi

“BİR ZAMANLAR ALANYA” KİTABI FOTOĞRAF SAHİPLERİNE VERİLDİ

Alanya’nın 50 – 100 yıl önceki sosyal yaşamının, denizinin, ticaretinin, sanatının, aile yaşamının, taşıtlarının, düğün ve sünnet gibi geleneklerinin harmanlandığı, siyah-beyaz fotoğraflardan oluşan “Bir Zamanlar Alanya” kitabı Başkan Yücel tarafından fotoğraf sahiplerine takdim edildi.

Alanya Kültür Merkezinde “Bir Zamanlar Alanya” kitap takdimi ve Geçmişten İzler Fotoğraf Sergisi gerçekleştirildi. “Siyah- Beyaz Alanya Fotoğrafları Arşiv Çalışması” ile 3500 fotoğrafa ulaşıldı. Kitabımız “Deniz, Sosyal Hayat, Düğün, Sünnet, Cenaze, Kadınlar, Okul Hayatı, Taşıtlar ve Zanaatkârlar” başlıkları altında 182 fotoğraftan oluşmaktadır. Kitapta fotoğraflarına yer verilen fotoğraf sahipleri ve ailelerine kitap dağıtımı gerçekleştirildi.

banner111

"BİR ZAMANLAR ALANYA" KİTABI İLE ALANYA’NIN TARİHİNE IŞIK TUTTUK

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ”Alanya Belediyesi olarak zengin kültürel mirasımızı, yerel değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak için birçok konuda önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu bağlamda Yayıncı Kuruluş ünvanımızla 13. kitabımızı Alanya halkımızla buluşturduk. Bir Zamanlar Alanya kitabıyla Alanya'nın tarihine ışık tuttuk. Eskilerin Alanya'sını tozlu raflardan, asırlık sandıklardan çıkartıp değerli halkımızla buluşturmanın gururunu yaşıyoruz.

Alanya'da doğup büyüyen ve bu nadide kente değer katmış büyüklerimizin, kentimizin önemli şahsiyetlerinin belleklerimizde yeniden yer edinmesine vesile olduk. Aynı zamanda kentimizin kültürel değerlerini, sosyal yaşamını, akrabalık ilişkilerini bir arşiv niteliğindeki "Bir Zamanlar Alanya" kitabıyla tekrar gün yüzüne çıkardık. İnşallah gelecek nesillere tarihi bir belge niteliğinde kaynak bir kitap bırakacağız. Kitabımızın Alanya’mıza ve kültür hayatımıza hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura “Yayın koordinatörlüğünü Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün yaptığı Bir Zamanlar Alanya kitabımızın kitap haline dönüştürülmesinde desteğini bizden esirgemeyen başta Sayın başkanımız Adem Murat Yücel’e, tüm katkı sağlayanlara ve bizlere paylaştığınız fotoğraflar ile geçmiş ve bugün arasında oluşturmaya çalıştığımız bağın güçlenmesini sağlayan siz değerli misafirlerimize teşekkürlerimi sunarım. Bizlere yeni fotoğraf vermek isteyenler olur ise Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz ile bağlantıya geçmeleri yeterlidir.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2019, 20:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83