Böcek, Yücel ve Alanya'nın isteğiyle ilgili somut adımı attı

Böcek, Yücel ve Alanya'nın isteğiyle ilgili somut adımı attı
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Demirci, Alanya'daki caddelerin iadesi için gerekli adımın atıldığını belirtti.

Demirci'nin konuyla ilgili şu açıklaması şöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti tarafından 21.11.1988 tarihinde Strazburg'da imzalanan ve 08.05.1991 tarih, 3723 sayılı kanunla onaylanan Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik şartının 4. Maddesi gereği merkez dışındaki yolların talepte bulunan belediyelere iadesi planlanmaktadır.

Bu kapsamda;

Alanya ilçe sınırları içerisindeki Büyükşehrin yol ağında kalan tüm caddelerin yeniden Alanya Belediyesi'ne iadesi konulu Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın teklif yazısı değerlendirilmek üzere 08.10.2019 tarihli büyükşehir belediye meclisi toplantısının 53. Gündem maddesinde komisyona havale edilecektir.

Böylece yerel seçim sürecinde büyükşehir belediye başkanımız Muhittin BÖCEK "ALANYA ALANYA'DAN YÖNETİLECEKTİR." ve "BENİM YÖNETİMİMDE HİÇ BELEDİYE ÖTEKİLEŞTİRİLMEYECEKTİR" sözlerini de tutmuş olacaktır." 

İŞTE O CADDE VE BULVARLAR

Buna göre Alanya'nın iki büyük ana arteri olan Atatürk Bulvarı ile Ahmet Tokuş Bulvarı'nın yanı sıra Şeyh Şamil Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Yunus Emre Caddesi, Şevket Tokuş Caddesi, Hasan Akçalıoğlu Caddesi, Mahmutlar Mahallesi'ndeki Barbaros Caddesi, Türkler Belediye Caddesi, Türkler Aydın Bey Caddesi, Payallar Konaklı Atatürk Caddesi, Oba Fatih Caddesi ve Mahmutlar Menderes Bulvarı Alanya Belediyesi'ne devredildi.

İLÂN VE REKLAM ÜCRETLERİ 2020'DE
Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 2019 yılı içerisinde tahakkuk eden ilan ve reklam ücretlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsil edileceğini 2020 yılından itibaren ise bahse konu Bulvar ve ana caddelerden tahakkuk eden ilan ve reklam ücretlerinin Alanya Belediyesi tarafından tahsil edilmeye başlanacağını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2019, 16:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83