'BÖLÜCÜ ANAYASA GİRİŞİMİNE DUR!'

Vatan Partisi Alanya İlçe Örgütü son günlerde Türkiye'nin gündeminde olan "Yeni Anayasa" ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için bu cuma saat 13:30'da Cuma Pazarı'nda kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

'BÖLÜCÜ ANAYASA GİRİŞİMİNE DUR!'

 İlçe Başkan'ı Hasan Faruk Kurtoğlu yaptığı açıklamada bu anayasanın bölücü olduğunu,bu meclisin anayasa yapamayacağını ve bütün halkımızı buna tepki göstermeye çağırdıklarını söyledi Kurtoğlu'nun açıklaması şöyle:

banner111
'BU MECLİS YENİ ANAYASA YAPAMAZ'

AKP, CHP, MHP ve HDP; “Yeni Anayasa” için kurulan Komisyonda hep birlikte toplantılara başladılar. Gerçekte hep birlikte Anayasa’yı ihlal suçu işlemektedirler. Öncelikle saptamak gerekir. Bu Meclis yürürlükte olan Anayasaya göre seçilmiştir ve Milletvekilleri yürürlükte olan Anayasa üzerine yemin etmişlerdir. Bu Meclis, Anayasada değişiklikler yapabilir, fakat yeni bir Anayasa yapamaz. O nedenle “Yeni Anayasa” girişimi, yasadışıdır. “Yeni Anayasa” hazırlamak için kurulan Uzlaşma Komisyonu da yasadışıdır. Yeni bir anayasa, ancak bir Kurucu Meclis tarafından yapılabilir.

'BÖLÜCÜ ANAYASAYA GEÇİT YOK'

AKP, CHP ve HDP, Bölücü Anayasanın esasları konusunda uzlaşmış bulunuyorlar. MHP de, cemaatlerin ve tarikatların yasallaştırılması konusunda onlarla birliktedir.

Bölücü anayasa girişimine “dur” deme görevi Vatan Partisi'nindir. Partimiz “Bölücü Anayasaya Geçit Yok" başlığı altında 12 Şubat cuma günü saat 13:30'da Cuma Pazarı'nda kitlesel basın açıklaması yapacaktır.Bu hayasızlığa son vermek için tüm halkımızı destek olmaya çağırıyoruz.
Dört Partinin yasadışı “Anayasa Uzlaşma Komisyonu”nda toplandığı andan itibaren, Vatan Partisi olarak Türkiye’nin 81 ilinde ve Alanya'mızda basın açıklamalarıyla, toplantılarla ve bildiriler dağıtarak, “Bölücü Anayasaya Geçit Yok” diyeceğiz.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 16:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83