BOMBALI KARGO PAKETİ İLE ÖLDÜRÜLEN ÜÇOK'U UNUTMADILAR

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şubesi 1990 yılında evine gönderilen bombalı kargo paketi ile öldürülen Bahriye Üçok'u unutmadı. ADD Alanya Şube yönetimi Üçok'un ölüm yıl dönümü ile ilgili şu mesajı yayınladılar.

BOMBALI KARGO PAKETİ İLE ÖLDÜRÜLEN ÜÇOK'U UNUTMADILAR
Yine aylardan Ekim; hüznün ve zamansız vedaların, bitişlerin ayı. “Atatürkçüyüm ben, bir Cumhuriyet kadınıyım” diyenler için; 6 Ekim günü kalleşçe bir pusuyla evinin önünde öldürülen Bahriye Üçok , Ekim ayındaki hazin kayıplarımızın başında gelir. Çünkü Üçok savunduğu görüşleri ve ödün vermediği ilkeleri yüzünden bu Ülkede suikasta kurban giden “tek kadın” aydınımızdır.

Laik Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş ilkelerine bağlı kalarak Atatürk Devrimlerine inanmış, O’nun ilkelerinin ışığında kadın haklarının en önde gelen savunucusu olmuştur. Savunduğu ilkeler ve dik duruşu nedeniyle, Şeriat yanlısı yobaz zihniyetin hedefine alınmıştır. Tüm tehditlere karşın yılmadan aydınlanma mücadelesine devam etmiştir.

Ülkemizin aydın kadınlarından biri olan ve “Çağdaş İlahiyatçı” olarak tanınan Bahriye Üçok’u 6 Ekim 1990 tarihinde evine gönderilen bombalı bir kargo paketi ile haince öldüren “İslami hareket” isimli bir örgüt tarafından cinayet üstlenilmiştir. Benzer örgütler bugün de “ılımlı İslam” görünümünde Laik Cumhuriyeti çökertmek adına haince çalışmalarına devam etmektedir.

Tarih Bahriye Üçok’u nasıl ilerici bir aydın olarak hatırlıyorsa,ona karşı bu menfurca eylemi gerçekleştirenleri de aynı şekilde lanetle anmaktadır.

Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi olarak Bahriye Üçok’u bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2015, 18:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83