BU KURUMLAR KAMUYA DEVREDİLDİ

Hain darbe girişiminden sonra ilan edilen Olağanüstü Hal kapsamında Bakanlıklar, Valilik ve Kaymakamlığın değerlendirmesi doğrultusunda, Fethullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ/PDY) mücadele hassasiyetle devam ediyor.

BU KURUMLAR KAMUYA DEVREDİLDİ

 Suçlu ve suçsuz vatandaşın birbirinden ayırt edilmesi ve haksızlıklara meydan verilmemesi için Fethullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ/PDY)  mücadele hassas bir çerçevede yürütülüyor. Yapılan son çalışmalar doğrultusunda 7 kamu çalışanı görevlerinden uzaklaştırılırken Alanya genelinde Kamuda açığa alınan personel sayısı 179’a ulaştı. Fethullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ/PDY) sivil alanda yapılan mücadeleler çerçevesinde de gözaltında bulunan 30 kişiden 22‘si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 3 kişi Adli Kontrol ve 5 kişide Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakıldı. 

banner111
OKULLAR, DERSHANELER VE YURTLAR KAMUYA DEVREDİLDİ

Fethullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ/PDY) bağlantılı olduğu tespit edilen ve Olağanüstü Hal kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname ve Mahkemece verilen kararlar doğrultusunda 5 özel okul ile birlikte 2 dershane ve 7 tane yurt kapatılarak tüm varlıkları ile birlikte kamuya devredildi. 

TANRISEVEN “FETÖ İLE MÜCADELEDE SUÇLU VE SUÇSUZU BİRBİRİNDEN AYIRT EDİLİYOR”

Alanya'da Devletin bütün kurumlarının ve Alanya halkının hain darbe kalkışmasına karşı dik durduğunu belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberliğine kasteden Fethullahçı Terör Örgütü ile gerek sivil ayağı, gerekse Kamudaki ayağı hassasiyetle mücadelenin devam ettiğini söyledi. Kaymakam Tanrıseven, “Bu hain örgütün kamu kurum ve kuruluşlarında ve sivil ortamdaki destekçilerini tek tek ortaya çıkarılırken çok hassas davranıyoruz, çünkü suçlu ve suçsuzu birbirinden ayırt etmemiz gerekiyor. Suçu olmayan vatandaşların hiçbir zaman endişe etmesine gerek yok. İnsanların haksızlığa uğramasına izin veremeyeceğiz. Mahkeme kararları doğrultusunda bu örgüte ait kurumlar kamuya devredilirken, üst mercilerin değerlendirmesi doğrultusunda da görevden almalar devam ediyor. Hukuk çerçevesinde etkin mücadelemiz sürecek” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2016, 17:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83