CAMİ TEMİZLEME TİMİ İŞBAŞINDA

Alanya Belediyesi, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ilçe sınırları içindeki 500 camide temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

CAMİ TEMİZLEME TİMİ İŞBAŞINDA

 Alanya Belediyesi, yıl boyunca düzenli olarak yaptığı ibadethane temizliklerine Ramazan ayı dolayısıyla hız verdi. Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde kurulan 6 kişilik özel cami temizlik ekibi, haftanın altı günü kesintisiz hizmet veriyor. Cami ve mescit temizliğini yapan ekip, camilerin dış temizliğinin yanında halı, kapı, cam, ahşap, avize, kitaplık, avlu, tuvalet, abdesthane ve fayansları da temizliyor.

banner111
Alanya Belediyesi Cami Temizleme Aracı, ilçe genelindeki 102 mahalle bulunan 500 camiye ulaşabilmek için özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, "Alanya Belediyesi bünyesinde yaklaşık 1.5 yıldır ilçedeki camilerde temizlik hizmeti veriyoruz. Geçen yıl toplamda 363 cami ve mescit temizliği yaptık. Bu yıl ilk 5 ay ise 295 cami ve mescit temizledik. Çok yoğun talep alıyoruz. Güçlü bir ekibimiz ve ekipmanlarımız var. Ekiplerimiz günde 3 veya 4 cami temizliği yapıyor" dedi. 


'RAMAZAN ÖNCESİ YOĞUN TALEP ALDIK'

Ramazan öncesi çok yoğun talep aldıklarını da dile getiren Müdür Erdoğmuş, Ramazan ayı hazırlıklarına nisanda ayında başladıklarını söyledi. Temizlik taleplerini mümkün olduğunca en kısa zaman yerine getirmeye çalıştıklarını kaydeden Erdoğmuş, "Kış aylarında ilçe merkezinde yoğun olarak sürdürdüğümüz temiz çalışmasını, mayıs ayında kırsal bölgelerde devam ettik. Geçen ay içerisinde kırsal bölgelerdeki camilerde temizlik çalışmamızı da tamamladık. Amacımız halkın en özel anlarından biri olan ibadetlerini temiz, sağlıklı ve içlerine sinen ortamlarda yapabilmesi" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2016, 16:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83