Çavuşoğlu'ndan Rusya'ya çağrı

Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerde diyaloğun giderek yoğunlaştığına dikat çeken Mevlüt Çavuşoğlu, ''Rusya'dan beklentilerimiz malum. Vizesiz rejime yeniden dönelim, kısıtlayıcı tedbirler kalksın.'' dedi.

Çavuşoğlu'ndan Rusya'ya çağrı

 Sputnik'e konuşan Bakan Çavuşoğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın 5-7 Aralık tarihlerinde Rusya'ya yaptığı ziyareti değerlendirerek şu ifadeleri kullandı: 

banner111
"Sayın Başbakanımız 5-7 Aralık 2016 tarihlerinde Moskova'ya çok önemli bir ziyaret yaptı. Biliyorsunuz Rusya'yla sıkıntılı bir dönemi geride bırakıyoruz. Türkiye-Rusya ilişkilerinde geçtiğimiz haziran sonundan beri giderek yoğunlaşan bir diyalog söz konusu. Aralık ayı başında Alanya'da Rus mevkidaşım Lavrov'u ağırladım. Çok güzel bir ziyaret oldu. İçerikli, somut görüşmeler yaptık. Normalleşmeden Suriye'ye, gündemdeki kritik belli başlı konuların üzerinden geçtik. Lavrov'la temaslarım, hem Sayın Başbakan'ın bu ziyareti, hem de Sayın Cumhurbaşkanı'mızın 2017 başlarında Rusya'ya yapması beklenen ziyareti için iyi bir hazırlık oldu."

"Sayın Başbakan'ımızın ziyaretinde normalleşmenin ekonomik boyutu ön plandaydı" diyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Ruslardan beklentilerimiz malum: Vizesiz rejime yeniden dönelim, kalan kısıtlayıcı tedbirler son bulsun, sektörel kısıtlamalar kalksın diyoruz. Sayın Başbakan temaslarında bu beklentilerimizi bir kez daha vurguladı. Rus tarafında belli bir hareketlenme var bu konularda. İnanıyorum ki Sayın Başbakanı'mızın ziyareti sonrasında bunun somut sonuçlara dönüşmesi sağlanacak. 

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2016, 10:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83