CHP'li Takavut'tan KHK tepkisi

CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, "Anadolu'nun garip bir yerinden tatbikat diye getirilen ve linç edilen askerler var. Bunlara saldıran yargılanmayacak. Biz hukuk devletiyiz." dedi.

CHP'li Takavut'tan KHK tepkisi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Haftalık Olağan Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Parti binasında açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, "Günden olarak KHK ve tek tip elbise giydirme var. Bir de OHAL var OHAL 3 ay diye çıktı ama 17 ay oluyor. OHAL nedeniyle parlamento devre dışı bırakıldı. Sabah bir uyanıyoruz ki bir yasa. Yarın ne ile uyanacağımızı bilemiyoruz. KHK ile önümüze çok ciddi sorunlar geldi. Hükümet yetkilileri geri adım attı, bu şekilde anlaşılmaması gerekir dediler.

O vatandaşların tankı süren onlara da şerefsiz ahlaksız da deriz terörist devrederiz. Bunları bu şekilde kabul ederiz bir de o köprünün üzerine Anadolu'nun garip bir yerinden tatbikat diye getirilen ve linç edilen askerler var. Bunlara saldıran yargılanmayacak. Biz hukuk devletiyiz. Bizim can ve mal güvenliğimiz devlete emanet. Eğer bunu kişilere emanet edeceksek yarın komşu komşuyu boğazlar" dedi.

'KİMSE KİMSENİN ŞEREFİYLE OYNAYAMAZ'

KHK ile ortaya çıkan yeni yasalar çıkıyor. Bu tek tip elbise olayı. Kimse kimsenin şerefiyle oynayamaz. Siz daha mahkeme sonuçlanmadan üzerine tek tip kıyafet giydireceksiniz. Bu kişiyi insanlıktan çıkıp tek tip insana indiriyorsunuz.

'PARLAMENTO DEVREYE GİRSİN'

Ahmet Şık duruşma salonunda dışarıya çıkarıldı. Siyasi savunma yaptığı için çıkarıldı. Siyasi savunma yaptığı için mahkeme ikinci davaya erteleniyor. Hukuk, adalet işlesin. Bu insanların aileleri var. KHK'larla ile bu ülke yönetilmez. Tekrar parlamento devreye girsin. Bu ülkenin gerginliğe ihtiyacı yok. Bu ülkenin barışa, huzura, kucaklaşmaya ihtiyacı var" dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2017, 13:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83