CHP'NİN SU ÖNERİSİ REDDEDİLDİ

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci, turizmdeki kriz nedeniyle bu yıl içme suyunda otellerin de konut tarifesi ödemelerine ilişkin önerinin kabul görmediğini söyledi.

CHP'NİN SU ÖNERİSİ REDDEDİLDİ

 Asat Genel Kurulu ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dünkü yaptığı toplantıda Alanya'yı ilgilendiren kararlera değinen Demirci, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 

banner111
"1. ASAT Genel Kurulu’nun 8. Gündem maddesinde otel, motel ve pansiyon su ücret tarifelerinin yeniden düzenlenmesi konusu karara bağlandı. Alanya’daki otel işletmecilerini de yakından ilgilendiren gündem maddesinde idare mahkemesi kararı ile iptal edilen 3.5 TL/m3 su bedeli, 3.49 TL/m3 olarak yeniden düzenlenerek onaylandı.
İlgili gündem maddesinde CHP büyükşehir grubu olarak ülkemiz genelinde turizmin çok kötü bir sezon geçirdiği gerekçesiyle turizmcilere destek vermek ve büyükşehrin duruşunu göstermek adına en azından bu yıl için su bedelinin konutlar için alınan tarifeden uygulanması yönünde aykırı önerge sunduk. Ancak önergemiz genel kurulda maalesef kabul görmedi.

2. Büyükşehir Meclisinin 7. Gündem maddesinde Demirtaş sulama kanalının işletilmesinin büyükşehir belediyesince yapılması ve bunun karşılığında su kullanan çiftçilerden 2016 yılında dekar başına toplam 30.00 TL hizmet bedelinin temmuz ve eylül aylarında olmak üzere iki eşit taksitte alınması konusu görüşüldü.
Bu konuda da tarım sektörünün içinde bulunduğu durumdan dolayı yine sadece bu yıl için sulama bedelinin dekar başına 10.00 TL olarak uygulanması yönünde aykırı önerge sunduk. Ancak önergemiz kabul edilmeyerek sulama ücreti dekar başına 30 TL olarak onaylandı.
İlgili gündem maddesine ilişkin büyükşehir meclisinde şahsım adına yaptığım konuşmada Demirtaş sulama kanalına ilişkin ilçe belediye meclisinde de grubumuz tarafından konunun gündeme getirildiğini, kanalın mevcut halinin iyi olmadığını, bakımsızlıktan dolayı çatlakların oluştuğunu ve bahçeleri suların bastığını belirterek, kanalın acil olarak onarımdan geçmesi gerektiğini belirttim. Konu hakkında gerekli onarımların yapılacağı sözünü büyükşehir belediye başkanımızdan aldım.

3. Büyükşehir Meclis gündeminin 16 ve 17. Maddelerinde yer alan, Toslak Mahallesi’nde Alanya Belediyesi tarafından yapımı düşünülen güneş enerjisine dayalı elektrik üretim santraline ilişkin 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının onaylanması hususu, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun olumlu görüşü doğrultusunda oybirliği ile kabul edildi.

4. Büyükşehir Meclis gündeminin 18. Maddesinde daha önce büyükşehir meclisi tarafından onanmış olan Mahmutlar Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planına askı süresi içerisinde yapılan itirazlar doğrultusunda hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliklerine esas 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliklerine askı süresi içerisinde yapılan itirazlar karara bağlandı. İki adet itiraz kabul görürken diğer itirazlar ise reddedildi.

5. Büyükşehir Meclisinin 54. Gündem maddesinde Tosmur Mahallesi’nde mahkeme kararı sonucu imar planları iptal edilen bazı parseller için yeniden hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.

Alınan kararların Alanya ve Antalya için hayırlı olmasını dilerim."

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2016, 14:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83