Cimrin'den safari turlarıyla ilgili eleştiri ve öneriler

ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Şükrü Cimrin, safari turlarıyla ilgili eleştiri ve önerilerini dile getirdi.

Cimrin'den safari turlarıyla ilgili eleştiri ve öneriler

 Cimrin'in konuya ilgili açıklaması şöyle:

"Pazar günü meydana gelen safari kazasında maalesef 9 yaşındaki bir turist hayatını kaybetti, dört de yararlı var. 

banner111
Bugüne kadar safarilerle ilgili kendi çekimim olan birçok paylaşım yaptım ve bir süre sonra paylaşım yapmayı bıraktım. Bunun en büyük sebebi işini layıkıyla yapan safarici dostlarımdı. Ama bu konudaki eleştiri ve önerilerimizi her platformda yapıcı bir şekilde dile getirdik ve konunun takipçisi olmaya çalıştık.

Bugün akşam önümden üç  safari konvoyu geçti. İlk iki grupta sorun yoktu. Üçüncü grubun fotoğrafçısı arkadaki yedek tekerin uzerine çıktı elindeki kamera çubuğu ile, hareket halindeki ve manevralar yapan araçta bir de belini geriye doğru atarak şovuna devam etti. Düşmesi an meselesi idi. Ve düşse muhtemelen arkadan gelen aracin altında ezilecekti. Velhasıl en ufak bir ders alınmamış görünüyor. Safari firmalarının bazıları kendi personellerinin güvenliğini sağlamaktan acizken müşterilerinin güvenliğini nasıl sağlayacaklar?!

Son olan vakada TURSAB Alanya yetkilileri kaçak düzenlemiş bu turu otelinde satmış olan yabancı uyruklu otel sahibi hakkında zabıt tutmuşlar. Güzel bir gelişme, otelcilerin bu tür işlere girmemesi için caydırıcı. TÜRSAB yetkililerini bir de akşam 18.45 - 19.30 arası Gürses Camii'nin 150 m yukarısında yaylaya doğru safari geçişlerini bir kereligine izlemeye davet ediyorum, ne demek istediğim daha iyi anlaşılır.

Öte yandan safari turlarının düzenlenmesini ve belli bir disiplin içinde misafirlerimize sunulmasını sonuna kadar destekliyorum, yeter ki araç, güvenlik ve hizmet standartlarina uyulsun. Misafire kendi isteğiyle para harcatan ve şehri, doğayı yaşamasına aracı olan her aktivite önemlidir."

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2018, 08:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83