Çorbacı: Alanya'da taş ve mermer ocağı istemiyoruz!

CHP Alanya İlçe Örgütü Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı’nı bugün gerçekleştirdi. Toplantının ardından açıklama yapan CHP Alanya İlçe Başkanı Sefa Çorbacı, “Biz CHP olarak Alanya’mızın ormanlarında mermer ocağı, taş ocağı istemiyoruz. Daha önce açılan ocakların bıraktığı tahribatı hepimiz gördük. Diyoruz ki efendiler “Ağaca kıymayın, doğaya kıymayın, üç beş kuruş için kentimize ihanet etmeyin, yazıktır günahtır”

Çorbacı: Alanya'da taş ve mermer ocağı istemiyoruz!

Parti binasında düzenlenen haftalık olağan yönetim kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Alanya İlçe Başkanı Sefa Çorbacı, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çorbacı, “Geçtiğimiz hafta arkadaşlarımızla birlikte Alanya’mızın Değirmendere Köyüne, yani Menderes Türel’den sonra ki Değirmendere Mahallesine gittik. Çok değerli gazeteci dostumuz Zeki Demir’in feryadını ve çevreye olan duyarlılığını ve şikayetini yerinde görelim istedik. Orada gördüğümüz manzara inanın içler acısıydı, gencecik ağaçlar dahil komple bir arazi neredeyse sıfır tıraş ediliyor. Zeki Demir günlerdir feryat ediyor ama ne Alanya Belediyesinden ne Büyükşehir Belediyesinden ne de Orman müdürlüğünden “Tık” yok. Orada yaptığımız açıklamada bunun peşini bırakmayacağımızı belirtmiştim. Şimdi sizlerin aracılığıyla tüm yetkili ve “ETKİLİ” şahıs ve kurumlara soruyorum. “Gençleştirme” diye geçiştirdiğiniz ama genç ağaçların kesildiği bu alanla ilgili karanlık birilerinin çıkarı var mı, yok mu? Resmi ağızlardan bu soruya cevap gelene dek her hafta tekrar tekrar soracağız” dedi.

“17 YILDIR ÜLKEYİ YÖNETENLERİN TEK GÜNDEMİ TELEVİZYONDA ‘BAY KEMAL’ DİYE BAĞIRMAK”

Mevcut iktidarın ülke sorunlarıyla yeteri kadar ilgilenmediğinin altını çizen ilçe Başkanı Çorbacı, “17 yıldır devleti yönetenlerin tek gündemi televizyona çıkıp “Bay Kemal” diye bağırmak. Başka işleri güçleri yok, Emeklilerin, işsizlerin, çocuğuna harçlık gönderemeyen velilerin sıkıntılarını onların dilinden asla duyamazsınız. Çarşı Pazar yanıyor, ülkedeki her haneyi elektrik faturaları çarpıyor ama onların dilinden bay Kemal’den başka bir söz çıkmıyor. Ben buradan bir daha hatırlatıyorum, Ey AKP yöneticileri vallahi, billahi ülkeyi siz yönetiyorsunuz, hem de 17 yıldır tek başınıza yönetiyorsunuz. Eğer hala umursamayıp, bu milletin sabrını deniyorsanız, insanların aklıyla alay ediyorsanız. 31 Mart’ı bekleyin, çünkü bu halk sizlere öyle bir ‘bay bay’ diyecek ki şaşıracaksınız” şeklinde konuştu.

“BİZ HER GÜN SAHALARDAYIZ”

Parti yönetimi olarak her gün sahaya inip halkın dertlerini ve alany belediyesi’nden beklentilerini dinlediklerini belirten Çorbacı açıklamasına şu şekilde devam etti: “Değerli arkadaşlar sizlerinde yakın takip ettiği üzere yerel seçim çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz. Belediye Başkan adayımız ve ilçe başkanları olarak bizler hergün sahalardayız, vatandaşları dinliyoruz, halkın asli sıkıntılarını, belediyeden beklentilerini ve isteklerini not ediyoruz. Şimdi sizlere yeni misafirlerimizi takdim ediyorum. Bu bay patlıcan. 14 lira. Bu bay domates, 6 lira, Bu bay soğan 5 lira, Bu bay patates 5 lira. Bu bay biber 15 lira. Bay fasulye, bay marul, bay pırasa, bay ıspanağı da davet ettik ama cüzdanımız ancak bunları ağırlamaya yetti. Halkı en temel gıdalara uzaktan bakar hale getirenlerin vicdanı daha nelere yetecek merak ediyorum.

banner111

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2019, 13:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83